IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović primio počasnog konzula Crne Gore u Istanbulu… (foto i video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Akana Suvera, počasnog konzula Crne Gore u Istanbulu, kojem je uručio Medalju za zasluge države Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 04.03…18.59… MILO Đukanović primio počasnog konzula Crne Gore u Istanbulu… (foto i video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, je naglasio da je Suver dao značajan doprinos međudržavnim odnosima Crne Gore i Turske, posebno u vrijeme njegovog mandata počasnog konzula u Istanbulu kao i kroz angažovanje u fondaciji Marmara koja je imala važne inicijative za Crnu Goru i region.

On je iskazao zadovoljstvo što će i nakon otvaranja Generalnog konzulata Crne Gore u Turskoj, čime je prestao angažman počasnog konzula za oblast Istanbula, Suver biti u prilici da sa nove pozicije nastavi da snažno doprinos razvoju odnosa dvije države.

Uz najdublje uvjerenje  da priznanje odlazi u  prave ruke, Predsjednik je čestitao Suveru i na dobijanju crnogorskog pasoša, što je više nego zasluženi čin uvažavanja države Crne Gore, koji potvrđuje  visoki kvalitet odnosa i učvršćeno prijateljstvo dvije zemlje.

Čitaj još:   SANDŽAK: Nakon učenja ezana za akšam sa munara se čuju salavati i tekbiri... (foto)

Počasni konzul je uz zahvalnost za visoko državno priznanje iskazao zadovoljstvo što je predsjednik Đukanović sada i njegov predsjednik, podsjećajući da je u proteklih 12 godina svim srcem radio za Crnu Goru. 

Akan Suvera je predsjedniku Đukanoviću uručio pozivno pismo i to za učešće na 24. Euroazijskom ekonomskom samitu na ljeto  u Istanbulu, što je primljeno sa zahvalnošću očekivanjem da će situacija uslovljena pandemijom omogućiti njegovu realizaciju...

Izvor agencije

Dragan Bursać, jednom rečenicom razmontirao i razbucao Emira Kusturicu… (foto)

"SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NEKADAŠNJEM…" BEOGRAD: Regija, Zsnimljivosti, vijesti, Read more

PRVI RAMAZANSKI POST

Sigurno se svi sjećate prvog posta, ja ga nisam zaboravio Read more

Dnevni horoskop za 14. april 2021. godine

Ovan napreduje, Biku zavide, nesuglasice pred Blizancima, Rak mašta, Lav Read more