IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZ VANREDNE PREŠLI U NEPOVOLJNU SITUACIJU: Upućen apel za Novi Pazar i okolinu, broj zaraženih je veliki… (foto)

Epidemiološka situacija prešla je iz vanredne u nepovoljnu i da to ne važi za cijelu Srbiju, to se odnosi na Novi Pazar i okolinu, gdje je broj zaraženih veliki…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 18.04.2021… 08: 53… IZ VANREDNE PREŠLI U NEPOVOLJNU SITUACIJU: Upućen apel za Novi Pazar i okolinu, broj zaraženih je veliki… (foto)

“Ne poboljšava se situacija dinamikom kako smo očekivali”, poručuje član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa...

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa kao i sam epidemiolog dr Branislav Tiodorović kaže da je epidemiološka situacija u Srbiji je prešla iz vanredne u nepovoljnu i da to ne važi za cijelu zemlju. Kako navodi sam dr Tiodorović to se odnosi na Novi Pazar i okolinu, gde je broj zaraženih veliki.

Ne poboljšava se situacija dinamikom kako smo očekivali. Može se to i reći da smo iz vanredne prešli u nepovoljnu situaciju“, rekao je za sve medije dr Branislav Tiodorović za RTS.

On navodi da je smanjenen broj novozaraženih ljudi, i da je malo smanjen broj prvih pregleda i hospitalizovanih, ali da je Srbija još uvijek ima veliki broj ljudi koji umire od korona virusa. 

Čitaj još:   SRBIJA: Registrovano 188 zaraženih, uvećan broj za 17 novih pacijenata... (foto)

Upitan od stanju četvorgodišnjeg djeteta u Nišu i bebe u Kragujevcu koji se nalaze na respiratoru, Tiodorović navodi da ne zna ništa novo o njihovom stanju i da se pedijatri bore za njihov život.

Govoreći o povratku đaka u škole, Tiodorović navodi da djeca moraju i da krenu na klasičnu nastavu i da je to, kako kaže, preka potreba koja je došla od strane pedagoga, psihologa i prosvetnih radnika. 

Dodaje da su ta ispitivanja za sada barem prisutna kod Fajzera za djecu od 7 do 15 godina starosti i da će možda do kraja godine da se postigne da prime tu vakcinu.

Tu situaciju imali smo sa gripom, doduše mnogo duže se ispitavalo, i sa uzrastom od 15 spustila se na 7 godina, a zna se da danas vakcinu protiv gripa može da primi i beba starija do 6 mjeseci“, kaže danas dr Branislav Tiodorović.

(MONDO)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more