IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEK SMO SE PONADALI NA BOLJE: Vremenska prognoza za naredne dane… (foto)

Poslije podne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi a onda…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti… ponedeljak, 24.05.2021… 08. 39… TEK SMO SE PONADALI NA BOLJE: Vremenska prognoza za naredne dane… (foto)

Danas u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana.

Jutarnja temperatura od 10 do 16, a dnevna od 21 do 30°C.

Poslije podne u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u Posavini istočni, a u ostaku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 °C.

ponedjeljak, 24.05.2021. godine
Biometeorološke prilike djelimično se pogoršati tokom dana. Mjestimično povećana naoblaka, visoke temperature i pojačan osjet sparine u poslije podnevnim satima, uzrokovaće nešto izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti. Također, neophodno je posvetiti pažnju mjerama zaštite od UV zračenja tokom sunčanijih perioda. Opšta slika će biti ljepša na jugu.

Čitaj još:   SJENICA, TRAGEDIJA, MAJKA I ĆERKA PRONAĐENE MRTVE: Ostavile oproštajno pismo...

U Sarajevu prije podne uglavnom pretežno, a poslije podne umjereno oblačno vrijeme Jutarnja temperatura oko 12, dnevna oko 27 °C, saopćeno je iz FHMZ.

U utorak sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 16 do 22, a dnevna od 23 do 29°C

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a dnevna od 18 do 29°C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Porast naoblake prema kraju dana i u večernjim satima u Bosni može usloviti kišu. Jutarnja če se i to temperatura od 10 do 16, a dnevna od 20 do 26° C.

http://iBalkan.net