IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ : “Nismo ovo očekivali od CRNE GORE…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom profilu na Instagramu videoporuku u kojoj se obraća Srbima u Crnoj Gori.

Vučić je poručio da su pritisci na Srbiju po pitanju Kosova očekivani, kao i da će se o odluci crnogorskog parlamenta još raspravljati i da će se Srbija uvijek zalagati za interese njenog naroda u Crnoj Gori.

“Poručujem našem narodu koji živi u Crnoj Gori da smo uz njih! Naše je da držimo glavu uzdignuto, da se borimo i gradimo mir. Živela Srbija i srpski narod”, napisao je Vučić uz videosnimak koji je objavio na Instagramu, prenosi B92.

Vučić se osvrnuo na odluku crnogorskog parlamenta da usvoji Rezoluciju o Srebrenici.

“Poštovani građani Srbije i srpski narode. Prethodnih dana i nedelja bili smo izloženi velikim pritiscima. Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova i od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija napreduje najbrže u svojoj istoriji. Očekivali smo ih od svih onih koji bi upravo zato želeli da Srbiju oslabe, ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži”, rekao je Vučić.

Čitaj još:   STIGLA NAJNOVIJA PROGNOZA: Poslije vrele subote, stiže zahlađenje, bit će i grmljavine... (foto)

Vučić je rekao da je njegova poruka upućena “srpskom narodu, gde god da živi, koji mora da izdrži napade i pritiske”.

“Nije naša ni sramota ni krivica, samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više i da se borimo još snažnije. Da se borimo za svoju Srbiju i sve naše građane. Da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost. Da nikoga ne vređamo i nikome ne radimo ono što nama rade”, dodao je Vučić.

On je rekao da će Srbija u narednim danima analizirati sve odluke crnogorskog parlamenta i da se neće donositi ishitrena rješenja.

izvor: SB

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more