IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KATASTROFA I ŠOK U SRBIJI: Informer-“Otvoren put za povratak na vlast DPS- a”! (foto)

Zajedničkim saopćenjem koje su potpisali predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i predsednik Skupštine Aleksa Bečić, prosrpska partija u Crnoj Gori, Demokratska fronta, pribijena je uza zid bez imalo manevarskog prostora…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti…četvrtak, 24.06.2021…00: 04… KATASTROFA I ŠOK U SRBIJI: Informer-“Otvoren put za povratak na vlast DPS- a”! (foto)

Niko ne bi trebalo da bude iznenađen ako Đukanović i DPS zatraže mandat za sastav nove Vlade. Šta bi to značilo za Srbe u Crnoj Gori ne treba posebno objašnjavati. Dovoljna je jedna riječ- KATASTROFA, piše dnevni list Informer, blizak predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. 

Mi smo protiv rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost uz neodložno sprovođenje korjnitih reformi, navodi se u saopćenju koje su potpisali Krivokapić, Abazović i Bečić, čime su de facto onemogućili smjenu akteuelne vlade i raspisivanje prijevremenih izbora, što su dvije opcije na koje je igrala prosrpska Demokratska fronta.

Čitaj još:   REUF BAJROVIĆ: Mrze ga Čovićevi jurišnici, zovu fašistom, Šešeljom i razbojnikom... (foto i video)

Sada je potpuno jasno da je Demokratska fronta ostala u izrazitoj manjini, bez mogućnosti da izglasa bilo koju odluku u Skupštini Crne Gore, pa i odluku o smjeni “neposlušnog” premijera Krvokapića ili pak odluku o raspisivanju prijevremenih izbora. 

Krivokapić, Abazović i Bečić su se oglasili povodom, kako navode, spekulacija koje se ovih dana mogu čuti u javnosti, a koje se tiču načina za rješavanje trenutne političke krize u Crnoj Gori, a kao potpisnici Sporazuma na osnovu kojeg je formirana aktuelna Vlada.

Analitičari u Srbiji upozoravaju da su Milo Đukanović i DPS samo čekali ovakav raskol u pobjedničkoj prosrpskoj kolaciji.

Sada, navode oni, više se ništa ne može uraditi ili izglasati bez DPS-ove podrške.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more