BiH

DANAS Narandžasti meteo alarm, 41 stepen u hladu… (foto)

Na cijelom području države Bosne i Hercegovine na snazi je narandžasto upozorenje u toku dana zbog visokih temperatura… 

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti… četvrtak, 08.VII. 2021…10: 34… DANAS Narandžasti meteo alarm, 41 stepen u hladu… (foto)

Stabilno, suho i toplo vrijeme prognozira do 8. jula, nakon čeka nam slijedi period promjenljivih vremenskih prilika uz slabe i povremene padavine (od 9. do 15. jula). Od 16. jula do kraja prognoznog perioda izgledno je stabilno i toplo vrijeme.

Do 9.7. temperature će biti visoke, iznad prosječnih ljetnih, jutarnje u Bosni od 16 do 21, u Hercegovini oko 24°C, danju temperature u Bosni između 33 i 38, u Hercegovini do 40 °C. 

Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac 17; Ivan-sedlo 18; Bjelašnica, Grude 19; Sarajevo-Bjelave, Zvornik 20; Bihać, Bugojno, Livno 21; Prijedor, Sanski Most 22; Doboj, Tuzla, Zenica 23; Banja Luka, Bijeljina, Široki Brijeg 24; Trebinje 25; Mostar 27°C.

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni pratite sve redovne informacije ali i o očekivanim meteorološkim uvjetima.

Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državnih tijela – navodi se u objašnjenju Meteoalarma.

četvrtak, 08.07.2021. godine
Jutarnji sati će biti ugodniji, dok su u drugom dijelu dana, pod uticajem sparnog vremena i vrućine, kod osjetljivih osoba moguće tegobe u vidu glavobolje, malaksalosti i promjene raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od izlaganja jačim naporima, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Vrijednosti UV indeksa biće visoke, stoga je preporučljivo provoditi mjere zaštite od sunca. 

Prema informacijama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u našoj zemlji očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna 34 do 41 °C.

U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko 20, dnevna oko 36 ° C.

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

JAKOV Milatović i DRITAN Abazović najviše u oblacima i na nebesima: Ko je, koliko i gdje putovao Vladinim avionom prošle godine… (foto, video)

Danijela Đurović letjela devet puta, Milo Đukanović četiri, Andrija Mandić tri... MANS pozdravio odluku Vlade…

7 sati ago

Aleksandar ŠAPIĆ- Bahat i AROGANTAN: Razbio sugđaninu telefon, razgovor bio sve vrijeme na ivici fizičkog obračuna… (foto, video)

ALEKSANDAR Šapić se pojavio na konferenciji za novinare na kojoj je trebalo da govori o…

8 sati ago

Albanca izrešetali u glavu i grudi dok je pio kafu: Ubistvo šokiralo Evropu, iza svega se krije…? (foto, video)

Državljanin Albanije Agustin Kaza (44) upucan je u Belgiji dok je u kafiću sedio i…

9 sati ago

Dnevni horoskop za 11. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan radoznao,…

9 sati ago

Težak poraz “lavova”: KO SE OVOME NADAO- Italija se poigravala sa Crnom Gorom, revanš čekamo uz minus od čak šest razlike… (foto, video)

S ovakvom igrom Svjetsko prvenstvo nije realnost: „Lavovi” na minus šest u Italiji... KONVESANO: Svijet,…

9 sati ago

KATNIĆ UPUTIO JOŠ JEDNO PISMO: Režiraju mi igru u kojoj ću navodno da napadnem obezbjeđenje… (foto, video)

Bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji već 25 dana štrajkuje glađu a od 6.…

10 sati ago

This website uses cookies.