IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ SPUSTIO LOPTU: “Nisam pristalica nametnutih odluka, s Bošnjacima moramo graditi bratske odnose…” (foto)

Aleksandar Vučić je prilikom gostovanja na Pink.rs govorio i o jučerašnjem potezu visokog predstavnika u Bosni i Hercegovina Valentina Inzka koji je nametanjem dopuna i izmjena zakona zabranio negiranje genocida u Srebrenici…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti… subota, 24.07.2021…22: 39… VUČIĆ SPUSTIO LOPTU: “Nisam pristalica nametnutih odluka, s Bošnjacima moramo graditi bratske odnose…” (foto)

Iako nije jasno rekao da je u Srebrenici bio genocid, naveo je kako Srbija ima pietet prema srebreničkim žrtvama.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom gostovanja na Pink.rs govorio i o ssamom jučerašnjem potezu visokog predstavnika u Bosni i Hercegovina Valentina Inzka koji je nametanjem dopuna i izmjena zakona zabranio negiranje genocida u Srebrenici.

Neočekivano, Vučić je “spustio loptu”, a njegov narativ je značajno drugačiji od onog koji smo jučer i danas mogli čuti od Milorada Dodika.

Iako nije jasno rekao da je u Srebrenici bio genocid, naveo je kako Srbija ima pietet prema srebreničkim žrtvama.

“Još nisam dobio analizu svih naših pravnih eksperata o tim izmjenama zakona, ali ono što je važno jeste da mi u svakom trenutku ukazujemo pietet prema srebreničkim žrtvama…

Svi smo mi pravili stvari kojim ne moramo uvijek da se ponosimo. Mislim da je budućnost u odnosima između Srba i Bošnjaka od ključnog značaja. Zbog toga ćemo morati da razgovaramo, da se poštujemo, a ne da gledamo kako da jedni drugima zabadamo nož u leđa”, rekao je on.

Čitaj još:   OSUMNJIČENI ZA ŠVERC KOKAINA: Uhapšena još tri crnogorska pomorca...

Ističe da “sa Bošnjacima u budućnosti želi graditi ne samo prijateljske već i bratske odnose”.

“Ja znam da je jako teško razgovarati sa Bošnjacima kao što je i sa nama teško kada je riječ o nekim drugim pitanjima, ali mi moramo da otvorimo taj dijalog. Mi sa Bošnjacima dijelimo prostor i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Mi zato moramo da gradimo najbolje moguće odnose”, rekao je Vučić.

U svom komentaru na Inzkov potez koji je iznio u emisiji na srbijanskoj televiziji Pink, Vučić je zaključio da nije pristalica “nametnutih i oktroisanih odluka jer one nisu donosile nikada ništa dobro, nego samo podjele”, ali da ipak mir mora biti sačuvan i da se mora gledati u budućnost, prenosi Klix.

izvor (SB)

SPEKTAKL U POVRATKU ZORANA KESIĆA: Kako je razmontirao Vučića i Dodika već u prvoj epizodi nove sezone… (foto i video)

Naravno, kao i do sada, Vučićev govor bio je (na Read more

Čitaj još:   KONAČNO VUČIĆ O BOSANSKIM KORIJENIMA: „Otac slučajno rođen blizu Beogarda, pa upoznao majku i tako sam ja rođen u Beogradu, slučajno...“
Albin KURTI ZAVODI RED: “Privremene tablice nisu naša želja, već…” (foto i video)

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je da uspostavljanje reciprociteta za Read more

LIČNI STAVOVI: Zašto je smijeh opasan za demokratiju? (foto, video)

Ljudska reakcija koja kroz ironiju, duhovitost, i čak cinizam tešku Read more