IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Balkana, a žive i rade u inostranstvu…

BUDVA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… nedelja, 25.07.2021… 13: 59…  Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

PRVI ISTOPOLNI BRAK U CRNOJ GORI…

U Budvi je sklopljen prvi istopolni brak. Riječ je o dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Balkana, a žive i rade u inostranstvu.

One su se obratile Sekretarijatu za lokalnu samoupravu odmah po stupanju na snagu Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, odnosno 15. jula 2021. godine…

Naravno, mi smo kao opština preduzeli sve neophodne postupke kako bi se ovaj zakon i podzakonski akti u vezi istim mogli nesmetano primjenjivati”, kazala je Vijestima sekretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić.

Prema njneim riječima obezbijedili su registar partnerstava, propisani izvod iz registra koji se uručuje partnerima odmah po zaključivanju partnerstva, kao i prisustvo odbornika u skladu sa pomenutim Zakonom.

Čitaj još:   MILO, DEGRADIRAO VUČIĆA DO KRAJA:"Nikada nije odustao da napravi VELIKU SRBIJU na Balkanu...!" (foto i video)

“U toku same ceremonije, koja je upriličena u zgradi Opštine Budva, prvo su partnerima su predočena prava i obaveze u skladu sa Zakonom, a riječima Duška Radovića o ljubavi i zajedničkom životu je objašnjeno i ono što nije obuhvaćeno zakonom.

Raduje nas da smo bili u prilici da prvi primjenimo Zakon o životnom partnerstvu i želimo sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu”, kazala je Vukotić Jelušić…

izvor CdM.me

HAPŠENJE NA GRANICI: Nabavili LAŽNE PCR testove u kafani u NOVOM PAZARU…

Kosovska policija zabilježila je jutros još jedan pokušaj prelaska sa Read more

Dnevni horoskop za 18. septembar 2021. godine

Ovan bez realizacije, Bik sa prijateljima, Blizanci zauzeti, Rak radi Read more