IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRAJ PRODAJE KLASIČNIH CIGARETA: „Marlboro“ će „nestati“ prvo u… (foto)

„Mislim da se u Velikoj Britaniji za najviše deset godina, može u potpunosti rješiti problem pušenja cigareta“, rekao izvršni direktor kompanije „Philip Morris International“ za londonski dnevnik „Mejl“…

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… srijeda, 28.07.2021…12: 49…  KRAJ PRODAJE KLASIČNIH CIGARETA: „Marlboro“ će „nestati“ prvo u… (foto)

Izvršni direktor kompanije koja proizvodi cigarete “Marlboro” rekao je da je ta kompanija predvidela kraj prodaje tradicionalnih cigareta u Velikoj Britaniji u roku od 10 godina.

„Želim da omogućim ovoj kompaniji da pušenje cigareta ostavi u istoriji“, rekao Jacek Olčak, izvršni direktor kompanije „Philip Morris International“ za londonski dnevnik „Mejl“.

„Mislim da se u Velikoj Britaniji za najviše deset godina, može u potpunosti rešiti problem pušenja cigareta“, rekao je on.

Na pitanje da li to znači da će „Philip Morris“ u tom roku prestati da prodaje cigarete u Velikoj Britaniji, rekao je: „Apsolutno!“.

Olčak je rekao i da će marka „Marlboro“ „nestati“ iz Velike Britanije.

Godinama „Philip Morris“ govori da njegova budućnost ne uključuje i to samo cigarete „Marlboro“ dok se prebacuje prvo na elektronske duhanske uređaje.

Čitaj još:   ERDOGAN: Uzvratit ćemo Americi istom mjerom, Nismo ZEMLJA PLEMENA...

Ta kompanija je postavila cilj da zamijeni cigarete alternativama, kao što je IKOS sistem zagrejanog duhana, bez sagorevanja.

Cilj „Philip Morrisa“ je, kako je saopšteno, da do kraja 2025. godine po neto prihodu postane glavna kompanija „bez duhanskog dima“.

U julu 2019. god britanska vlada je rekla da želi da 2030. godine bude kraj pušenja cigareta u Engleskoj.

„Philip Morris International Inc.“ izdvojen je iz duvanske kompanije „Altria“ 2008. godine da bi se usredsredio na prodaju na tržištima u razvoju, dok „Altria“ posluje na domaćem, američkom tržištu kao i matična je kompanija kompanije „Philip Morris USA“...

izvor Beta.rs

Albin KURTI ZAVODI RED: “Privremene tablice nisu naša želja, već…” (foto i video)

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je da uspostavljanje reciprociteta za Read more

LIČNI STAVOVI: Zašto je smijeh opasan za demokratiju? (foto, video)

Ljudska reakcija koja kroz ironiju, duhovitost, i čak cinizam tešku Read more