IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UMRO PACIJENT Od kovid- 19, iako je primio dvije doze vakcine… (foto i video)

U bolnici u Tetovu je umro 62- godišnji pacijent koji se zarazio kovidom, iako je primio dvije doze vakcine „sinofarm“, objavili su danas lokalni mediji…

TETOVO: Makedonija, Crna Hronika, vijesti… srijeda, 28.07.2021…12: 49… UMRO PACIJENT Od kovid- 19, iako je primio dvije doze vakcine… (foto i video)

Rukovidilac Kovid centra u Tetovu Gzim Nuredini je rekao da je preminuli pacijent drugu dozu vakcine primio 6. jula, ali je istakao da je ima tri teške hronične bolesti.

Prema njegovim riječima, „radi se o 62- godišnjem pacijentu koji je imao hroničnu bubrežnu insufijenciju, visok krvni pritisak i kardiomiopatiju“.

Vakcinisan je 6. jula vakcinom „sinofarm“. Primljen je sa teškom kliničkom slikom i zbog drugih komorbiditeta je juče preminuo.

Čitaj još:   Dr Darija Kisić: Vakcina do kraja godine ali NIJE IZVJESNO... (foto i video)

Poslije vakcinacije svakako može da se desi infekcija. Pri imunom odgovoru na vakcinaciju možda imunološka odbrana nije bila kompletna ili kod ovog pacijenta zbog hroničnih bolesti nije mogao da se kreira isti imuni sistem protiv kovida 19″, rekao je Nuredini…

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more