IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Drugi dan temperatura zraka 38,5 stepeni Celzijusa… (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38, na jugu do 41 stepen Celzijusa…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti… petak, 30.07.2021… 09: 59… SARAJEVO: Drugi dan temperatura zraka 38,5 stepeni Celzijusa… (foto)

Drugi dan zaredom na Meteorološkoj stanici Sarajevo-Bjelave izmjereno je rekordnih 38,5 stepeni Celzijusa.

“Na Meteorološkoj stanici Sarajevo– Bjelave je dana 29. jula maksimalna temperature zraka kao i prethodnog dana iznosila 38,5 stepeni. Podsjećamo, da je ovo najveća julska temperatura na ovoj stanici od početka službenih mjerenja”, navedeno je u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosni i Hercegovini (FHMZBiH).

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 16; Grude, Ivan-sedlo i Sokolac 17; Bugojno 19; Bihać i Sarajevo 20; Prijedor i Sanski Most 21; Banja Luka, Tuzla i Zenica 22; Bijeljina, Doboj i Gradačac 23; Mostar i Trebinje 25°C.

Bosni i Hercegovini danas je pretežno sunčano i vruće, vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera, na sjeveru sjevernog smjera.

Čitaj još:   STIŽE KONAČNO MALO SUNCA: Razvedravanje poslijepodne, danas 24 stepena C, prognozu do kraja naredne nedelje... (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38, na jugu do 41 stepen Celzijusa. U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 37 stepeni, navodi Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

petak, 30.07.2021. godine
Nastavlja se dugi period i to od visokih temperatura zraka i nepovoljnih biometeoroloških prilika. Većina populacije bi trebala biti opreznija i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Jutarnji sati biće ugodniji od drugog dijela dana. Neophodno je laganije se odjenuti, reducirati izlaganje suncu, planirane aktivnosti provoditi prije podne. Uz visoke temperature, problem će predstavljati i nedostatak svježine u noći. Poželjno je pratiti izvještaje i preporuke savjetodavnih službi.

Ovih dana u našoj zemlji vladaju izuzetno visoke temperature, a ljekari savjetuju da se koliko je moguće smanji boravak na otvorenom u najtoplijem periodu, od 10 do 17 sati.

http://ibalkan.net

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

IDU JOŠ TRI DANA KIŠE, A POTOM PREOKRET…

Nešto više oblaka očekuje se u zapadnim područjima, gdje se Read more