Vijesti

BRAVO: Turskoj olimpijsko zlato, streličar Mete Gazoz najbolji u Tokiju… (foto i video)

Turski takmičar u streličarstvu Mete Gazoz osvojio je olimpijsko zlato u Tokiju, u pojedinačnoj konkurenciji…

TOKIYO: Svijet, Sport, vijesti… subota, 31.07.2021… 11: 59… BRAVO: Turskoj olimpijsko zlato, streličar Mete Gazoz najbolji u Tokiju… (foto i video)

Turski streličar Mete Gazoz slavio je u finalu Olimpijskih igara u Tokiju protiv Italijana Maura Nespolija i osvojio zlatnu medalju, javlja Anadolu Agency (AA).

METE Gazoz, je u prvom kolu pobijedio Luksemburžanina Jeffa Henckelsa, zatim u drugom Australca Ryana Tyacka, uspio je ući u krug 16 najboljih streličara.

Nakon što je u polufinalu eliminsao domaćeg streličara, Japanca Takaharu Furukawu, Gazoz je u finalu odmjerio snage sa italijanskim predstavnikom Maurom Nespolijem. U finalu je bio bolji, te osvojio titulu olimpijskog prvaka.

U Tokiju je bio prisutan i ministar mladih i sporta Turske Muharrem Kasapoglu, no zbog savjeta timskog psihologa nije bio prisutan u Areni Yumenoshima. Kasapoglu je nakon takmičenja prišao Gazozu i čestitao mu na medalji.

METE Gazoz je finalu sa 6: 4 pobjedio Italijana Maura Nespolija, dok je bronza pripala domaćem takmičaru Takaharu Furukavi.

Ovo je prvi put nakon Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, da zlatnu medalju nije osvojio takmičar iz Južne Koreje.

Takmičenje u streličarstvu na Olimpiskim Igrama u Tokiju završeno je ovom disciplinom, a pored Turske, zlatne medalje (4) osvojila je samo Koreja…

izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: Nakon snažnog zemljotresa, Mujo nazvao pajda Franju u Hercegovini, da ga pita kako je, onda- urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! MOSTAR: Regija, Zanimljivosti, subota, 04, 05. 2024…17: 42……

5 sati ago

Užasne vijesti: Tragedija u porodici poznatog košarkaškog trenera, PRIJAVIO NESTANAK SINA, onda je pronađen mrtav… (foto)

Trener je alarmirao policiju dan prije nego što je otkriven tragičan ishod... BEOGRAD: Srbija, Crna…

5 sati ago

‘Crnogorski štab’ u Foči: Kako se sumnja, svaki grad u Crnoj Gori ima na hiljade, onih koji su počinili zločine u Bosni‘… (foto, video)

Crnoj Gori predate hiljade stranica o učešću crnogorskih vojnka uzločinima u Bosni i Hercegovini... PODGORICA:…

6 sati ago

Dnevni horoskop za 5. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan se…

8 sati ago

ĆAMIL Duraković objavio snimak sa SNSD- ovog skupa: Čulo se “OJ ĆAMILE NISI VIŠE GLAVNI, POBIJEDIO NAROD PRAVOSLAVNI’… (foto, video)

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković objavio je snimak o kojem je ranije govorio da…

9 sati ago

This website uses cookies.