IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

REDŽEP TAJIP Erdogan 28. avgusta u posjeti Crnoj Gori… (foto)

Historijski značaj predstojeće posjete turskog predsjednika Redžepa Tayipa Erdogana Crnoj Gori, kao i važnost planirane posjete predsjednika turskog parlamenta…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, vijesti… srijeda, 25.08.2021… 19: 34… REDŽEP TAJIP Erdogan 28. avgusta u posjeti Crnoj Gori… (foto)

Predsjednik Turske Redžep Tayip Erdogan, posjetiće Crnu Goru 28. avgusta, saopšteno je nakon bilateralnog sastanka ministara vanjskih poslova Crne Gore i Turske Đorđa Radulovića i Mevluta Cavusoglua, javlja Anadolu Agency (AA).

Radulović je tokom posjete Kijevu, gdje boravi na poziv ukrajinskog šefa diplomatije Dmitra Kulebe, imao bilateralni susret sa Cavusogluom.

U saopštenju se navodi da je Radulović uputio saučešće povodom poplava i požara koji su zadesili Tursku.

„Šefovi diplomatija su istakli zadovoljstvo kontinuitetom političkog dijaloga na visokom i radnom nivou, što je potvrđeno tokom posjete ministra Radulovića Antaliji i učešća na SEECP sastanku i Antalijskom forumu“, navedeno je u saopštenju.

Tokom razgovora, kako su kazali iz MVP- a, posebno ukazano na historijski značaj predstojeće posjete turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Crnoj Gori 28. avgusta, kao i važnost planirane posjete predsjednika turskog parlamenta.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: DF radi na kriminalizaciji Cetinja... (foto, video)

Iz MVP- a je saopšteno da su Radulović i Cavusoglu razgovarali o daljem unapređenju odnosa u oblasti ekonomije i privlačenja investicija, kao i o aktuelnim globalnim pitanjima, sa fokusom na situaciju u Avganistanu.

„Potvrđujući odlične odnose između dvije države, Cavusoglu je iskazao spremnost da posjeti Crnu Goru u narednom periodu“, zaključeno je u saopštenju...

izvor iBalkan.net / agencije aa

ERDOGAN “Nećemo se povući ni ako nam SAD uvedu sankcije”…

DANAS JE Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas Read more