Vijesti

ČEDA UZ ČANKA: Čedomir Jovanović stao u odbranu nakon napada Ivice Dačića… (foto)

Dačić je kazao da je Čanak za to „dobio pare” od crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… utorak, 7.09.2021… 12: 39… ČEDA UZ ČANKA: Čedomir Jovanović stao u odbranu nakon napada Ivice Dačića… (foto)

Lider socijalista je naveo i da nije tražio od srpskih vlasti da uhapse Čanka, već da to urade vlasti u Podgorici zbog, kako je rekao, „rušenja ustavnog poretka Crne Gore”.

Čanak je glasniji nego ikad. On tvrdi da Ivicu Dačića treba uhapsiti, i to prilikom ulaska u Crnu Goru, jer „širi ideologiju koja je tu zemlju dovela u poziciju da joj se dešavaju nemiri”.

U odbranu Čanka stao je, očekivano, lider LDP Čedomir Jovanović.

Podsjetio bih predsjednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića da to što predlaže da se Nenad Čanak uhapsi i da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru nije u njegovoj nadležnosti. Crna Gora je samostalna država i oni sami odlučuju kome će uskratiti gostoprimstvo, a i koga će lišiti slobode i zbog djelovanja unutar njihovih granica– poručio je Čedomir Jovanović i nazvao Dačića „Miloševićevim potrčkom”.

Lično sam mislio da Dačiću treba zabraniti bavljenje politikom 2000. po osnovu lutracije i njegovog političkog angažmana do te godine. Međutim, to nije naišlo na razumjevanje i taj čovjek se nesmetano bavi politikom 21 godinu– prokomentarisao je Čanak Dačićevu izjavu.

Lider LSV još jednom je podržao protest dijela građana protiv ustoličenja mitropolita Joanikija u manastiru na Cetinju, a Joanikijevo ustoličenje nazvao je sramotnim.

Ustoličenje Joanikijevo je potpuno sramotno. Doći vojnim helikopterom i s dugim cevima, to nijedan pošten čovjek ne bi sebi dozvolio. Ne znam zašto je to Joanikije dozvolio i uradio– navodi Čanak tvrdi da i policija silom reagovala na mirno okupljene građane, iako se na snimcima jasno vidi da je to bila rulja koja je nasilno htela da spreči ustoličenje i preuzme vlast u Crnoj Gori.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić predhodno je optužio i lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da je otišao na Cetinje u vrijeme ustoličenja mitropolita crnogorsko- primorskog Joanikija i to prvo s namjerom da podstiče sukobe i nasilje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

IVICA Dačić je kazao da je Čanak i za sve to je „dobio pare” od crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Nije on tamo došao kao navijač, već da podstiče nasilje prema SPC. Šta on podržava, da mitropolitu i patrijarhu treba da se zabrani da dođu u manastir na Cetinju?

On, kao i Milo Đukanović, može da pre- živi samo na incidentima. Čanak je sramota za srpski narod, dobro da se nije prihvatio nekih rekvizita kad je bio na Cetinju– rekao je Dačić.

izvor Objektiv.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

IVAN VUKOVIĆ ODGOVORIO ČETNIČKOM VOJVODI MANDIĆU: “Fašista je svako za koga su Karadžić i Mladić heroji” (VIDEO)

U parlamentu je održan premijerski sat u okviru koga je premijer Milojko Spajić odgovarao na…

23 minute ago

JAKOV Milatović i DRITAN Abazović najviše u oblacima i na nebesima: Ko je, koliko i gdje putovao Vladinim avionom prošle godine… (foto, video)

Danijela Đurović letjela devet puta, Milo Đukanović četiri, Andrija Mandić tri... MANS pozdravio odluku Vlade…

11 sati ago

Aleksandar ŠAPIĆ- Bahat i AROGANTAN: Razbio sugđaninu telefon, razgovor bio sve vrijeme na ivici fizičkog obračuna… (foto, video)

ALEKSANDAR Šapić se pojavio na konferenciji za novinare na kojoj je trebalo da govori o…

11 sati ago

Albanca izrešetali u glavu i grudi dok je pio kafu: Ubistvo šokiralo Evropu, iza svega se krije…? (foto, video)

Državljanin Albanije Agustin Kaza (44) upucan je u Belgiji dok je u kafiću sedio i…

12 sati ago

Dnevni horoskop za 11. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan radoznao,…

12 sati ago

Težak poraz “lavova”: KO SE OVOME NADAO- Italija se poigravala sa Crnom Gorom, revanš čekamo uz minus od čak šest razlike… (foto, video)

S ovakvom igrom Svjetsko prvenstvo nije realnost: „Lavovi” na minus šest u Italiji... KONVESANO: Svijet,…

13 sati ago

This website uses cookies.