IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEDA UZ ČANKA: Čedomir Jovanović stao u odbranu nakon napada Ivice Dačića… (foto)

Dačić je kazao da je Čanak za to „dobio pare” od crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… utorak, 7.09.2021… 12: 39… ČEDA UZ ČANKA: Čedomir Jovanović stao u odbranu nakon napada Ivice Dačića… (foto)

Lider socijalista je naveo i da nije tražio od srpskih vlasti da uhapse Čanka, već da to urade vlasti u Podgorici zbog, kako je rekao, „rušenja ustavnog poretka Crne Gore”.

Čanak je glasniji nego ikad. On tvrdi da Ivicu Dačića treba uhapsiti, i to prilikom ulaska u Crnu Goru, jer „širi ideologiju koja je tu zemlju dovela u poziciju da joj se dešavaju nemiri”.

U odbranu Čanka stao je, očekivano, lider LDP Čedomir Jovanović.

Podsjetio bih predsjednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića da to što predlaže da se Nenad Čanak uhapsi i da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru nije u njegovoj nadležnosti. Crna Gora je samostalna država i oni sami odlučuju kome će uskratiti gostoprimstvo, a i koga će lišiti slobode i zbog djelovanja unutar njihovih granica– poručio je Čedomir Jovanović i nazvao Dačića „Miloševićevim potrčkom”.

Lično sam mislio da Dačiću treba zabraniti bavljenje politikom 2000. po osnovu lutracije i njegovog političkog angažmana do te godine. Međutim, to nije naišlo na razumjevanje i taj čovjek se nesmetano bavi politikom 21 godinu– prokomentarisao je Čanak Dačićevu izjavu.

Lider LSV još jednom je podržao protest dijela građana protiv ustoličenja mitropolita Joanikija u manastiru na Cetinju, a Joanikijevo ustoličenje nazvao je sramotnim.

Čitaj još:   Sandžak i Pešter okovani snijegom... (foto)

Ustoličenje Joanikijevo je potpuno sramotno. Doći vojnim helikopterom i s dugim cevima, to nijedan pošten čovjek ne bi sebi dozvolio. Ne znam zašto je to Joanikije dozvolio i uradio– navodi Čanak tvrdi da i policija silom reagovala na mirno okupljene građane, iako se na snimcima jasno vidi da je to bila rulja koja je nasilno htela da spreči ustoličenje i preuzme vlast u Crnoj Gori.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić predhodno je optužio i lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da je otišao na Cetinje u vrijeme ustoličenja mitropolita crnogorsko- primorskog Joanikija i to prvo s namjerom da podstiče sukobe i nasilje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

IVICA Dačić je kazao da je Čanak i za sve to je „dobio pare” od crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Nije on tamo došao kao navijač, već da podstiče nasilje prema SPC. Šta on podržava, da mitropolitu i patrijarhu treba da se zabrani da dođu u manastir na Cetinju?

On, kao i Milo Đukanović, može da pre- živi samo na incidentima. Čanak je sramota za srpski narod, dobro da se nije prihvatio nekih rekvizita kad je bio na Cetinju– rekao je Dačić.

Čitaj još:   ISTANBUL: THY privremeno obustavlja sve međunarodne linije do 20. maja... (foto)

izvor Objektiv.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more