IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DA SRCE PUKNE: Roditelji umiru od korone, četvero djece ostaće bez roditelja, beba još nema ni ime… (foto)

Liječnici su morali hitno poroditi majku (37) jer je postalo jasno da neće moći samostalno disati. Preminula je uskoro nakon toga, a da nije ni upoznala svoju bebu koja je rođena carskim rezom…

KALIFORNIYA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 18.09.2021… 11: 59… DA SRCE PUKNE: Roditelji umru od korone, četvero djece ostaće bez roditelja, beba još nema ni ime… (foto)

Daniel i Davy Macias iz Južne Kalifornije imali su četvero djece i peto dijete im je bilo na putu. Budući da je Davy radila kao babica, izuzetno su pazili da dok je trudna ne dođe u kontakt sa virusom…

Bračni par je bio vrlo voljen u susjedstvu. Daniel je predavao matematiku, a njegova žena je pomagala trudnicama oko porođaja, bili su izuzetno cijenjeni. Brinuli su o svoje četvoro djece, a kada su saznali da čekaju peto dijete, prodali su kuću pred sam početak pandemije i preselili se kod ženinih roditelja, piše CNN, a prenosi Blic.

Godinu i pol dana su se Maciasi pazili zaraze, ali kako se približavao polazak djece u školu znali su da će se morati izložiti riziku. Djecu su odlučili povesti u mali zatvoreni akvapark da proslave kraj praznika i početak školske godine. Baka djece veruje da su se tu i zarazili.

Čitaj još:   VELIKA TUGA u Zenici: Preselio na Ahiret prim. dr. MUNIB Mulić...

“Nije tačno da se moj sin i njegova supruga nisu htjeli cijepiti, samo su oklijevali. Htjeli su znati sve informacije prije nego što prime cjepivo. Sada vidimo da je korona rulet i da su moji najmiliji preminuli, ova bolest ne bira”, rekla je žena kojoj su nakon smrti sina i nevjeste pripala djeca.

Liječnici su morali hitno poroditi majku (37) jer je postalo jasno da neće moći samostalno disati. Preminula je uskoro nakon toga, a da nije ni upoznala svoju bebu koja je rođena carskim rezom.

Muž se borio još dva tjedna i saopšteno mu je da su ženu porodili, a medicinske sestre su pokazale sliku bebe Danielu koji se u tom trenutku borio s komplikacijama virusne infekcije. Uspio je vidjeti bebu nakratko, ali je umro prije nego što je odabrao ime za kćerkicu.

Tako je beba ostala bez imena, a obitelj je za sada zove “malena.”

Žena je umrla 26. augusta, a muž 9. septembra, iza njih je ostalo petero djece starosti do osam godina. Na baki je bilo da saopšti tužne vijesti djeci. Vijest o smrti roditelja najteže je podnijela trogodišnja kći.

Sada je pokrenuta akcija skupljanja novca za djecu koja su ostala bez oba roditelja i veliki broj ljudi iz njihovog susjedstva pridružio se u doniranju sredstava, piše CNN.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Stravična saobraćajna nesreća...

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more