IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ IZ ISTANBULA PROGOVORIO O ZABRANJENIM TEMAMA: “Otcjepljene SANDŽAKA…”(foto i video)

Rekao da je poruka da Srbija želi dobre odnose sa Bosnom i Hercegovinom, prijateljske i bratske odnose sa Bošnjacima, da Bošnjaci u BiH ne zamjeraju što voli Republiku Srpsku, kao što se njima ne zamjera što vole Novi Pazar, Tutin i Sjenicu…

ISTANBUL: BiH, Crna, Putovanja, vijesti, subota 18.09.2021… 10: 39… VUČIĆ IZ ISTANBULA PROGOVORIO O ZABRANJENIM TEMAMA: “Otcjepljene SANDŽAKA…” (foto i video)

Erdogan se u Istanbulu sastao sa Vučićem…

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ponovio je kako smatra da je dogovor Srba sa Bošnjacima od historijskog značaja, te naglasio da su pusti snovi o specijalnom statusu za Sandžak i da nikada ne reaguje na izjave da će se otcijepiti Sandžak.

U slučaju da tri opštine u Srbiji sa većinskim bošnjačkim življem žele da donesu neku odluku, kaže Vučić, da li su Bošnjaci dobro prebrojali opštine u Republici Srpskoj kojih ima 64 i još četiri u FBiH, gdje su Srbi većina.

Čitaj još:   EMIR, NAPAO USTAŠKOG PJEVAČA: Da je Isus živ zabranio bi te...

“Suština je u tome da mi ne želimo da mijenjamo granice. Mi samo hoćemo da imamo svoju Srbiju, dobru saradnju i sa Republikom Srpskom kao dijelom Bosne i Hercegovine, kao i sa BiH. Ali nemojte to da radite i nemojte da imate dvostruke aršine”, dodao je Vučić.

On je rekao da je njegova poruka da Srbija želi dobre odnose sa Bosnom i Hercegovinom, prijateljske i bratske odnose sa Bošnjacima, ali da joj Bošnjaci u BiH ne zamjeraju što voli Republiku Srpsku, kao što se njima ne zamjera što vole Novi Pazar, Tutin i Sjenicu.

Izvor (SB)

VUČIĆ U SEVDAHU PJEVA: “Tamo daleko”… (foto, video)

Vučić, koga rijetko možete vidjeti u nekoj opuštenoj atmosferi, zapjevao Read more