IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ PORUČIO SRBIMA: “Čeka nas pojačano naoružavanje…”(foto, video)

Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira, i punoj sigurnosti za srpsko stanovništvo na Kosovu, nastaviti dijalog u Briselu, nećemo prihvatiti rješenja koja nisu kompromisna…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 21.09.2021… 17. 19… VUČIĆ PORUČIO SRBIMA: “Čeka nas pojačano naoružavanje…” (foto, video)

Savjet za nacionalnu bezbjednost danas je donio više odluka, zaključaka, prijedloga i preporuka, kazao je predsjednik Srbije nakon sjednice Savjeta u vezi sa najnovijim dešavanjima na Kosovu.

Čeka nas pojačano naoružavanje, razgovarali smo o stiuaciji na Kosovu i to nakon kriminalne akcije prištinskog režima. Došli smo do zaključaka da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira, ali i punoj sigurnosti za srpsko stanovništvo na Kosovu…

Spremni smo nastaviti dijalog u Briselu, ali nećemo prihvatiti rješenja koja nisu kompromisna. Ta rješenja bi unižavala Srbiju, u najkraćem njime bi 70% onoga što su namjeravali da rade Albanci bi zaboravili na to, ali bi uveli 20 do 30 % mjera. Odbio sam to zato što sam sit politike svršenog čina i ne može se tako razgovarati sa Srbijom, poručio je Vučić.

Čitaj još:   MOSTAR: Specijalci rastjerali radnike Aluminija, saobraćaj odblokiran... (video)

Predsjednik Srbije imao je jasne zahtjeve, ali i korake koje kako kaže namjerava poduzeti.

-Povlačenje svih trupa sa sjevera Kosova, povratak na prijašnje stanje, a onda idemo u Brisel da razgovaramo. Ima još jedan uslov, tražimo hitan odgovor od Evropske unije postoji li Briselski sporazum i odgovor ćemo tražiti u narednih 30 dana. Njihovo ćutanje i nedobijanje odgovora nam je jasan znak. Ono zbog čega se pravio Briselski sporazum je zajednica srpskih opština.

-Dok traje krizna situacija snalazit ćemo se, neće uvijek biti svega, ali osnovnih životnih namirnica će biti dovoljno, poručio je Vučić narodu na sjeveru Kosova i najavio da će dodatne mjere biti razmatrane u narednih nekoliko dana.

-Neće biti pogroma našeg stanovništva kao 2004. godine i neće biti ni “Oluje” ni “Bljeska”, poručio je Vučić, prenosi Oslobđenje.

izvor agencije

Ko je PARTNERKA premijerke ANE Brnabić?

U Beogradu je sinoć održana promocija prvog animiranog serijala proizvedenog Read more

VELIKI ŠAMAR IZ BRISELA: NATO, o snovima MILORADA DODIKA… (foto, video)

Iz središta NATO jasno su još jednom poručili Dodiku da Read more