IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURSKA IMA NOVOG LIDERA: Miralem Pjanić se povrijedio, skresana su krila Crnim orlovima, Altay zasjeo na vrh… (foto i video)

Crno- bijeli poveli, pa prvi put izgubili u sezoni i to u centru Egeya u Izmiru…

IZMIR: Svijet, Sport, vijesti, petak, 24.09.2021…20. 59… TURSKA IMA NOVOG LIDERA: Miralem Pjanić se povrijedio, skresana su krila Crnim orlovima, Altay zasjeo na vrh… (foto i video)

Prekinuo je Bešiktaš višegodišnji post, kruna je otišla u crno- bijeli evropeki dio Istanbula i Crni- bijeli orlovi ne namijeravaju da je olako predaju.

Spremili su se da zavladaju turskim fudbalom, angažovali dva kapitalca– stigli Miralem Pjanić i Miši Batšuaji– ali u Turskoj niko i ništa nije garant titule.

Da će i ove sezone biti luda trka, i da neće biti trka dvokolica, kazuje tabela. A, poslije Bešiktašovog gostovanja Altaju kazuje još nešto četa Sergena Yaldžina novu rundu neće dočekati kao lider– 2: 1 (0: 0)…

Svakom nizu nepobedivosti mora doći kraj. Za okončanje serije Bešiktaša postarao se Altaj. I lijepo se nagradio– preuzeo čelo tabele na neko vrijeme. Desetkovan je bio Bešiktaš, izuzetno bitni fudbaleri nedostajali su Sergenu Yaldžinu za gostovanje Altaju, ali sve to ne može biti opravdanje crno-bIJelima za poraz. Jer imali su vođstvo.

Samo što je drugo poluvreme počelo napravio defanzivac Altaja kardinalnu grešku. Neoprostivu. Štoper Bjerkander nije pogledao prije no što je vratio loptu golmanu. Dodavanje je presjekao Guven Yaldžin pokazao je da sjajno barata loptom. Nije iz prve imao dobar ugao za udarac, vukao je loptu, čekao da mu se otvori prostor i dočekao.

Čitaj još:   VIDEO Užasa: Uznemirujući prizor, učiteljice doživjele jezivu nesreću...

Od tada je počeo sunovrat šampiona. Opustio se Bešiktaš, a prvom golu je i domaćina kumovala je greška. Razmijenjivali su poklone Bešiktaš i Altaj. Tražili su domaći igrači penal– nisu ga dobili. Ali su u daljem toku akcije iskoristili poklon. Bamba se digao sa zemlje, uzeo je loptu i zavrnuo u peterac, a holandski napadač Leandro Kapel je poravnao rezultat.

Činilo se da će biti podijela plena, a onda su Bamba i Kapel zamjenili uloge. Pokupio je Holanđanin ničiju loptu, poslao perfektno dodavanje iz prve i spojio Bambu sa golom. Vremena za povratak Bešiktaša, a ni snage kod desetkovanih gostiju nije bilo…

SUPERLIGA TURSKA. VII KOLO

Petak

Altaj- Bešiktaš 2: 1 (0: 0)

/Kapel 57, Bamba 88- Yaldžin 47/

izvor iBalkan.net

Tantalove muke šerifa DRITANA od Bojane ili: ”Neće Ura dat”

Posljednju u nizu neće- dati- Ura momenata je ovaj, vezan Read more

KRIVOKAPIĆ BEZ ODGOVORA: Zašto se njegova kćerka srela sa bivšim šefom tajne službe Bojovićem

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije odgovorio na pitanja portala Standard, Read more