IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SJENICA: Tužilaštvo traži 40 godina ZATVORA za SENADA i MUBERU MUHOVIĆ- Presuda 05 oktobra…

Iznošenjem završnih riječi pred Višim sudom u Novom Pazaru danas je završeno suđenje Senadu (38) i Muberi (36) Muhović, optuženim da su u junu 2017. godine u ataru sela Ponorac kod Sjenice ubili Anela Papića (32).

Zamjenik Višeg javnog tužioca u završnoj riječi precizirao je optužnicu kojom je ovom bračnom paru na teret stavljeno izvršenje krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu.

On je zatražio od sudskog vijeća da optužene proglasi krivim i odredi im kaznu zatvora od 40 godina jer je, kako je ocjenio, tokom glavnog pretresa, potkrepljena dokazima i izjavama svjedoka, utvrđena njihova krivica.

Kazao je da je ubistvo izvršeno s umišljajem, unapred planirano, iz bezobzirne osvete, kao i da je po načinu izvršenja, nedostatku kajanja, griže savjesti i pokušaju Senada da se, kako je rekao, kontradiktornostima odbrani, obilježilo višedecenijsku praksu novopazarskog pravosuđa.

Zastupnik oštećenih dodao je da se porodica Papić pridružuje krivičnom gonjenju optuženih, a da će pravo na naknadu štete potražiti u parničnom postupku.

Otac žrtve zatražio je od suda maksimalnu kaznu jer, kako je izjavio, on, njegova porodica i čitava Sjenica nemaju dilemu da su Senad i Mubera ubili njegovog sina.

Čitaj još:   TUGA JE VELIKA: Darko plače i jeca, zbunjen je i uplašen...

Branioci okrivljenih zatražili su od sudskog veća da njihove klijente oslobode optužbe, kao i da se brane sa slobode, jer tužilaštvo tokom istrage i glavnog pretresa nije uspjelo da dokaže njihovu krivicu.

Dodali su da je tužilaštvo dokaze tražilo na društvenim mrežama i tabloidima.

Optuženi su se saglasili sa završnim riječima svojih branilaca, dok je Senad kratko poručio da mu je žao zbog smrti Papića.

Supružnici se terete da su 23. juna 2017. godine Anela, Muberinog ljubavnika, namamili u Lemića gaj, u blizini Ponorca, a potom ga napali i ubili, zadavši mu 27 udaraca tupim predmetom, nanijevši mu višestruke prijelome kostiju lobanje, ruku i šake.

Sumnja se da su ga nakon toga odvukli do obližnjeg šiblja i pokušali da ga zapale. Tijelo Papića pronađeno je dan kasnije, a supružnici su u međuvremenu pobjegli u Nemačku.

Senad je prilikom suđenja iznio svoju odbranu, dok se njegova supruga sve vrijeme branila ćutanjem.

Čitaj još:   BITI IZDAJNIK: Rugati se žrtvama genocida, Albin Ćeman je licemjer?

Izricanje presude zakazano je za 5. oktobar.

izvor: Radiostoplus

SKANDAL: U SJENICI sudija LJUBODRAG sudi sa NANOGICOM

Novine “Nova” pišu o neviđenom pravosudnom skandalu u Srbiji, gde Read more

SJENICA: TUČA U KLADIONICI MERIDIJAN (video)

U centru Sjenice, tačnije ulici Svetozara Markovića, desila se tuča Read more

SJENICA: Klanjana DŽENAZA Edinu HAMIDOVIĆU… (foto galerija)

Na trgu u Sjenici klanjana je dženaza Edinu Hamidoviću, građanskom Read more