IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKŠIĆ: CECA nakon koncerta, NIJE UPLATILA NI CENT POREZA NA UGOVOR…

Nikšićki odbor Građanskog pokreta URA danas je uputio Upravi prihoda i carina, kao i Upravi za inspekcijske poslove, zahtjev da putem instance slobodnog pristupa informacijama dostave odgovore na pitanja vezano za nastup estradne zvijezde Svetlane Cece Ražnatović u toj opštini prije petnestak dana.

“Tražili smo od tih državnih uprava odgovor na pitanje da li imaju informaciju da li je estradna ličnost platila porez na 35 hiljada eura vrijedan ugovor o nastupu, kao i da li imaju saznanja da li je vlasnik objekta platio porez na približno 50 hiljada eura od prodaje karata…

Takođe, tražili smo od njih i da nam kažu da li imaju informaciju da se u objektu EXLUZIV ne kucaju fiskalni računi i da li znaju da se u pomenutom objektu uskoro planira još jedna svirka, estradne poznate ličnosti”, precizirali su iz nikšićke URE u dopisu koji potpisuje član tog opštinskog odbora URE Mirko Pavićević. 

Kako su objasnili, 9. septembra ove godine u Nikšiću estradna zvijezda Svetlana Ceca Ražnatović imala je koncert, a postoje osnovane sumnje da nije uplatila jedan cent poreza na ugovor.

“Tako je direktno oštetila državni budžet za minimum 7350 eura. Takođe, procjena je da je na tom koncertu bilo približno dvije hiljade posjetilaca koji su plaćali po 25 eura kartu, pa na 50 hiljada eura zarade od karata, državni budžet je oštećen približno za 10 500 eura, što implicira da je, u tom periodu, oštećen za približno 17 850 eura…

Čitaj još:   SKANDAL NA SAHRANI MARINE TUCAKOVIĆ! Sin Laća naredio CECI da NAPUSTI GROBLJE! (foto i video)

Ono što više zabrinjava jeste činjenica da se na pomenutom natupu niko nije pridržavao mjera za suzbijanje COVID pandemije. U pomenutom objektu planiran je i koncert još jedne estradne ličnosti, pa se pitamo da li su pomenute uprave obvještene, a ako nijesu, koristimo priliku da ih mi upoznamo sa činjenicom”, napominju.

Iz tog odbora URE smatraju da se, u ovim vremenima krize izazvane pandemijom virusa COVID-19, ne smiju dozvoljavati skupovi uz nepoštovanje mjera i propisa.

“Smatramo da selektivna pravda ne smije da ima utemeljenje u novoj izvršnoj vlasti Crne Gore, te da zakon mora biti isti za sve. Shodno svemu navedenom, pomenute uprave pozivamo da nam dostave podatke i da izvrše izviđaj, i utvrde da li su naši navodi tačni, a ako jesu, da odmah izvrše sankcije za pomenute prekršaje”, zaključuju.

Čitaj još:   NIKŠIĆ NIJE BIO PO ČETNIČKOM UKUSU

izvor: antenaM.me

ISTRAGA OKO ORUŽANE PLJAČKE U NIKŠIĆU SA KRVAVIM ISHODOM VODI PREMA REPUBLICI SRPSKOJ…(video)

Istraga oko razbojništva i ubistva Ljubiše Mrdaka, radnika obezbjeđenja u Nikšiću, Read more

NIKŠIĆ: Kovačević, negator GENOCIDA fotografijom želi prikriti PROŠLOST…

Razumijem i uvažavam potrebu svake lokalne vjerske zajednice da sarađuje Read more

NI ČETNIK VIŠE NIJE ŠTO JE BIO

Njegova najveća muka je što je naćeran da licemjerno organizuje Read more

”Zvanična SRBIJA želi da od NIKŠIĆA napravi drugu BANJA LUKU…”

Promjena lokalne vlasti u Nikšiću i dolazak pulena Andrije Mandića Read more