IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKŠIĆ: Kovačević, negator GENOCIDA fotografijom želi prikriti PROŠLOST…

Razumijem i uvažavam potrebu svake lokalne vjerske zajednice da sarađuje sa opštinskim vlastima pri čemu je važno da se međusobna komunikacija i saradnja odvija na temeljnim principima uvažavanja, posebno poštovanja svake žrtve, saopštio ječlan koordinacionog tima Građanske inicijative „21. maj“ Merdan Zejnelagić povodom posjete predsjednika Opštine Nikšić Islamskoj zajednici u tom gradu.

“Žao mi je što predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević prvi susret sa predstavnicima lokalne islamske zajednice nije iskoristio i u pravcu konačnog odricanja od politike koja negira genocid u Srebrenici i osporava sveukupni identitet onih koji pripadaju islamu. Kovačević je političar i zvaničnik koji sebe samodeklariše kao pristalicu ravnogorskog pokreta koji i dalje, kao i u minulim ratovima, inspiriše, podstiče i ostvaruje mržnju prema pripadnicima islama na ovim prostorima”, istakao je on.

Čitaj još:   ČIRGIĆ: CRNA GORA KAO SRPSKA SPARTA- POČETAK POSRBLJAVANJA CRNOGORACA

Kovačevića, kako dodaje, i kao zvaničnika kojeg državni tužilac goni zbog negiranja genocida u Srebrenici pri čemu podsjećam da su žrtve od strane svojih dželata stradale upravo zato što su pripadale islamu.

“Umjesto da iskoristi priliku da se izvini pripadnicima islama u Nikšiću i Crnoj Gori, odrekne se od politike mržnje i nasilja, Kovačević koristeći iskrenost, otvorenost i dobronamjernost svojih domaćina pokušava da kroz fotografiju prikrije svoju odgovornost i prošlost”, zaključuje Zejnelagić.

izvor: http://analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more