IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Velika akcija i pretresi na 20 lokacija, naredba za hapšenje policajaca… (foto)

Akciju provode pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo po naredbi sarajevskog Kantonalnog tužilaštva. Po istragom najmanje 15 osoba od čega su petorica policajci…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda,13.10.2021…09: 45… SARAJEVO : Velika akcija i pretresi na 20 lokacija, naredba za hapšenje policajaca… (foto)

Najmanje 20 lokacija u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od jutros su predmet na kojima traju pretresi, saznaje “Istraga.ba”.

Provode ih pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo po nalogu Kantonalnog tužilaštva iz Sarajeva. Prema našim informacijama, policija je upala i u nekoliko osiguravajućih društava.

Pod istragom je i najmanje pet policajaca MUP-a Kantona Sarajevo. Jedan od njih, inače pripadnik krim- obavještajnog odjeljenja MUP-a KS je uhapšen.

Većina osumnjičenih policajaca je s područja Policijske uprave Stari Grad. Izvori “Istrage” navode da bi slobode trebalo biti lišeno najmanje 15 osoba. Većina ih je osumnjičena za fingiranje saobraćajnih nesreća.

Čitaj još:   Preselila na Ahiret srebrenička majka Sabaheta: Veliki borac za istinu o genocidu u Srebrenici... (foto)

Istraga u ovom predmetu traje nekoliko mjeseci. Po naredbi nadležnog suda prisluškivani su telefoni nekoliko policajaca.

Tako se došlo do saznanja da postoji organizirana grupa koja je fingirala saobraćajne nesreće na osnovu kojih je naplaćivala oštete. Na udaru ove grupe su najviše bili stranci…

izvor (SB)

SARAJEVO: Pucnjava stradao najbolji drug nedavno ubijenog Meše Ramića… (foto)

U pucnjavi koja se večeras dogodila u sarajevskom naselju Pofalići Read more