IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Je li gladna Crna Gora ili joj prijeti glad?

Poskupljenje energenata svakog drugog utorka ozbiljno zabrinjava građane Crne Gore. Prvenstveno zbog činjenice da cijene goriva determinišu sva ostala poskupljenja, prvenstveno prehrambenih proizvoda, što sad već sve teže pogađa ionako istanjeni budžet gotovo svakog pojedinca.

Osim onih koji kreiraju ovakvu politiku onih koji su na vrijeme obezbijedili prihode od kojih mogu mirno da žive još najmanje tri života…

Na kotorskoj pijaci ovih dana više trgovaca nego kupaca.

-Nema se, u prolazu nam kaže starija gospođa, kojoj je dolazak pod Markat kult kojega se ne odriče. Nema ni Kotorana više, a da ih ima, ma ne ovih današnjih metiljavih, nego onih iz moga doba, progovorili bi protiv ovoga zla koji nas ne pušta da mirno proživimo ovo što nam je ostalo. Evo juče su cijene bile manje od današnjih. A uđite u trgovine pa ćete viđet.

I tu se završava priča. Znam da ne zbori ni zbog kakvog političkog bunta, jer je to vrijeme rezervisano nažalost za one koji malo znaju, ali joj je, kao većini nas, bukvalno ugroženo dostojanstvo zbog niskih primanja i još nižih penzija.

-Viđećete śjor, progovara Luka, stari pomorski oficir, koji je poodavno prestao da navigaje, sad kad krenu opet da se svađaju tobož oko politike, pa nam udare poskupljenje struje i vode. A mi od straha da ne bude rata, prihvatamo sve.

Čitaj još:   CRNA GORA, PRIMA NOVE VOJNIKE: Plata za dobrovoljce od 250 i 300 eura...

Prepanuti, na sve pristajemo. E moj Tito đe si da pomlatiš ovu bagru, Luka će onako za sebe, okrećući se više puta da ga ipak neko ne bi čuo. Jer ne bi rad da se od njega čuje i da njega mencuju policioti.

Poskupiće nam opet sve, i to je činjenica koja nam je svima jasna. Njeće moral a ni etika, ni svijest povećati svoju cijenu, jer toga jedva da ima na domaćem tržištu. Vidjećemo danas za kada je zakazan protest u Podgorici baš zbog poskupljenja koliko će građana izać.

A znamo da, sve dok se ne digne i kuka i motika i dok glad bukvalno ne zakuca na svačija vrata, vlast će dizati cijene i puniti sopstvene špagove. Ako nas ne bude danas u Podgorici, to znači da još ima rupa na okolotrbušnom panalodržaču, kako kašić zovu naši dragi susjedi Hrvati.

Pa stegnite junaci. Ubačite u prvu narednu rupu. Śutra ćete u drugu. U tako redom. A i zdravije je, danas preporučuju liječnici, biti kost i čapra.

Čitaj još:   PLANETA MU SE SMIJE: Pogledajte koju je Tramp obuću ponio za forum u Davosu... (foto)

izvor: http://Radio Skala

NOVA PRAVILA: U CRNU GORU SE ULAZI SAMO UZ JEDAN OD OVIH DOKAZA

Crnogorski državljani i stranci od juče mogu da uđu u Read more

CRNA GORA MOŽE DA ODAHNE: Vučićevi mediji najavljuju HAOS U SRBIJI…

Nakon najava da će se ponovo organizovati blokade puteva širom Read more