IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO ĐUKANOVIĆ: VLADA JE NEFUNKCIONALNA I TREBA JE SMIJENITI…

Stabilnost Crne Gore moze se učvrstiti jedino kroz proces evropske integracije, ali je problem kada sa partnerskih adresa dobijete oskudne poruke koje su ozbiljno zamagljivanje evropske perspektive, što daje krila uspavanom nacionalizmu iz 95. godine, koji nikada nije odustao, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na 2BS forumu, uz poruku da je Crna Gora postala nezavisna da bi bila članica Evropske unije i NATO- a.

On je ocijenio da je aktuelna Vlada Crne Gore nefunkcionalna i treba je smijeniti, jer je, kako je rekao njen mandat propadanje Crne Gore. Predsjednik države i DPS-a je saopštio da posljednje istraživanje pokazalo da DPS ima podršku od 35,1 do 39,5 odsto.

  • Danas prisustvujemo hibridnom ratu protiv Zapada i Evrope, a Crna Gora već par godina probija uši upozoravajući na to. Zapadni Balkan je podoban teren zato što Rusija ovdje računa na proruske sentimente”, rekao je Đukanović.

Podsjećajući da su u Crnoj Gori realizovane samo dvije velike ruske investicije, od kojih je samo jedna bila uspješna cnogorski predsjednik je kazao da je Crna Gora imala svoju državnu politiku i da na nju Rusija nije uticala, jer je Crna Gora vodila politiku koja je počivala na pravu suverene države.

  • Crna Gora nije uvela ruski kapital u svoj sistem. To nije tačno”, dodao je on.
Čitaj još:   MILO Đukanović: NEMAM RAČUNA U INOSTRANSTVU, NI DRŽAVLJANSTVO UAE, BESMISLENA TVRDNJA DA SAM VLASNIK AMANA

Govoreći o nedostatku interesovanje Evrope, Đukanović dodaje i da je kineski kaptital u gradnji crnogorskog autoputa poslijedica upravo toga što sa evropskih adresa nije bilo podrške za taj projekat.

  • Brisel je nas krivio za nedovoljne reforme, a mi njih zbog sporosti integracija, tako da smo danas došli u sitaciju da nam agenda bude stabilnost, a ne evropka perspektiva. Ja sam uvijek naglašavao da između stabilnosti i evropskih integracija stoji veliki i kavlitativan znak jednakosti rekao je on, dodajući da svjedočimo da čim olsabe evropske veze umiješaju se treće zmelje sa svojim planovima. “, rekao je on.
  • izvor: agencije
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more