IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE NOVI UŽAS: Ko je Dodikov “harmonikaš” sa kojim sutra dolazi da pjeva “Nema te više, Alija?” (foto)

Dodik je najavio dolazak u ponedjeljak, na novinarsko pitanje šta će se pjevati uz pratnju harmonike, Dodik je odgovorio da će se pjevati “Nema te više, Alija”…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 18.10.2021…00: 45…  STIŽE NOVI UŽAS: Ko je Dodikov “harmonikaš” sa kojim sutra dolazi da pjeva “Nema te više, Alija?” (foto)

Milorad Dodik  je prije dva dana nakon susreta sa austrijskim šefom diplomacije Michalom Linhartom najavio novinarima kako je planirao atmosferu u Predsjedništvu BiH relaksirati tako što bi doveo prijatelja harmonikaša u svoj kabinet.

Kako je prijatelj bio zauzet, Dodik je najavio njegov dolazak u ponedjeljak. Na novinarsko pitanje šta će se pjevati uz pratnju harmonike, Dodik je odgovorio da će se pjevati “Nema te više, Alija”.

Sa liderom SNSD-a nikada niste načisto, pa je neizvjesno hoće li se zaista sutra u Predsjendištvu imati muzičku pratnju, pomoć prijatelja harmonikaša.

No ako ispuni obećanje, gotovo je sigurno da će atmosferu u Dodikovom kabinetu “relaksirati” njegov savjetnik i prijatelj Milan Tegeltija koji se posljednje vrijeme na društvenim mrežama predstavio kao solidan harmonikaš, širokog repertoara.

Milan Tegeltija, nekadašnji dugogodišnji predsjednik VSTV- a i Dodikov pravni savjetnik, proslavio je ovog vikenda u Banja Luci svoj pedeseti rođendan i za tu prigodu je nagrađen velikom tortom u obliku njegovog omiljenog muzičkog instrumenta-harmonike.

Čitaj još:   OTVARANJE DŽAMIJA: Prvi džuma-namaz u Novom Pazaru nakon pauze zbog COVID-19

Javnost je o tom eventu obavijestila njegova supruga Tijana Tegeltija koja je na twiteru objavila svoje fotografije sa slavljenikom uz dražesnu poruku: “Srećan da si Milence”.

Hoće li Dodik zaista sutra u Predsjedništvo BiH doći sa prijateljem harmonikašem, je li taj harmonikaš Tegeltija, hoće li koristiti pravu harmoniku, ili onu rođendansku, hoće li se pjevati i koje pjesme…. sva ta pitanja samo doprinose općem dezavuiranju i pojeftinjavanju institucije kolektivnog šefa države, na čemu Dodik radi u svakoj prilici i svakim povodom.

Zapravo, povod  mu uopće nije neophodan za cirkusiranje i đilkoško “ćeranje šege”….

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more