IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Mitropolit MIHAILO: Svetosavski EKSTREMISTI provociraju NOVU SREBRENICU I VUKOVAR

Izuzimanje Cetinjskoga manastira iz državnoga vlasništva i nezakoniti upis u vlasništvo Beogradske patrijaršije, provocira političku atmosferu koja može da tendira ekstremizaciji političke situacije, kazao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

“Mislimo i vjerujemo da je akterima nezakonitoga prijepisa to i cilj. Pozivamo ih da se urazume i ne vrijeđaju crnogorsko državno i nacionalno dostojanstvo”, ističe Mihailo.

Cetinjski manastir je, poručuje, srž i biće same Crne Gore.

“Simbol njenoga trajanja i nekadašnje državno sjedište koje ne trpi okupatorsku nogu. Oličena u Joanikiju Mićoviću, upravniku okupacione organizacije, Cetinjske filijale beogradske patrijaršije, ona je ugazila u njega.

Zbog njega i zbog upisa samoga manastira na Srbiju, Crnoj Gori nanijeta je uvreda koja će proizvesti odgovor”, navodi Mihailo.

A onda je dodao.“Ne treba da upozoravam Vladu da on nikada nije bio vlasništvo Srbije, niti će Crnogorci to dozvoliti. Očito da su svetosavski ekstermisti, dokazano skloni da ugaze u epohalne zločine, ovladali javnom scenom i bojimo se, da ovakvim aktima, provociraju novu “Srebrnicu” i “Vukovar”.

Čitaj još:   MITROPOLIT MIHAILO: Svi građani CRNE GORE da stanu uz CPC... (foto)

Kako sila nije u nama nego u vlasti, ponovo je pozivamo da se urazumi, ovo pitanje riješi na pravedan način i Cetinjski manastir ponovo upiše u vlasništvo crnogorske države”, poručuje Mihailo.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more