IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRST- POLICIJA: Vodenim topovima i suzavcem na demonstrante protiv kovid propusnica… (foto, video)

Policija je upotrebila vodene topove i suzavac da bi rasterala demonstrante protiv obaveznih kovid propusnica koji su pokušali da blokiraju pristup luci…

TRST: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 19.10.2021…00: 35…  TRST- POLICIJA: Vodenim topovima i suzavcem na demonstrante protiv kovid propusnica… (foto, video)

Grad na sjeveroistoku Italije žarište je protesta zbog uvođenja novih pravila prošlog petka, od kada svi radnici moraju da imati potvrdu o vakcinaciji, negativni test na koronavirus ili potvrdu da su se nedavno oporavili od infekcije.

Policija pod punom interventnom opremom je dijelovala nakon što je i to nekoliko stotina lučkih radnika onemogućilo pristup jednom od glavnih ulaza u italijansku najveću trgovačku luku.

Trst, Italija, kovid propusnice, vodeni topovi

Gomila je potisnuta uz pomoć vodenih topova, nakon čega je upotrebljen i suzavac. Mnogi su krenuli prema glavnom gradskom trgu kako bi nastavili protest ispred vladinih kancelarija.

“Napali su nas. Ja sam bez teksta. Nikada to ne bih očekivao. Ostaćemo ovde da sjedimo. Mi smo mirni. Nećemo se predati”, rekao je Stefano Pucer, portparol lučkih demonstranata.

Vlada kaže da su obavezne potvrde potrebne kako bi se zaštitili radnici i podstakli drugi na vakcinaciju. Po pravilu, koje je na snazi do kraja godine, radnici će biti suspendovani bez plate i suočeni s kaznom do 1.500 eura, ako pokušaju da rade bez potvrde.

Čitaj još:   Tači se HVALI: BILO MU UGODNO sa Putinom, Kremlj još šuti...

Većina Italijana podržava tu odluku, pokazuju istraživanja javnog mnjenja, ali glasna manjina kaže da ona krši radna prava, piše Rojters.

Oko 15 odsto radnika u privatnom sektoru i osam posto u javnom nema tzv. „zelenu propusnicu“, po dokumentu u koji je uvid prošle sedmice imala ta novinska agencija.

Međutim, Pucer tvrdi da oko 40 posto tršćanskih lučkih radnika nije vakcinisano.

Antivakserski pokret jači je u tom gradu nego u drugim delovima Italije.

izvor agencije

PREMIJER ĆUTI: Kada će se Krivokapić VAKCINISATI?

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i dalje ne odgovara Read more

NOVI PAZAR se pridružuje PROTESTIMA, traži se pravda za BAKANA, SKAREPA i MAVRIĆA…

Blokadom kružnog toka ispred zgrade Gradske uprave građani Novog Pazara Read more

KENANA Strujić- Harbić: U nedjelju dižemo GLAS protiv propadanja BIHORA…

Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić Harbić, pozvala je sve građane Petnjice Read more