IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Miodrag ŽIVKOVIĆ: SAD se vraćaju na Balkan u mnogo ozbiljnijem formatu, našem mrcvarenju približava se kraj… (foto)

Na Balkan stiže nekoliko iskusnih i provjerenih diplomata i dobro poznaju naše prilike, koji će na čelu sa Eskobarom, učiniti sigurno sve, da ovaj prostor bude stabilniji nego do sada, kazao je predsjednik Savjeta Građanske inicijative 21. maj Miodrag Živković…

PODGORICA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 01.11. 2021… 19: 46…Miodrag ŽIVKOVIĆ: SAD se vraćaju na Balkan u mnogo ozbiljnijem formatu, našem mrcvarenju približava se kraj… (foto)

Posjeta Eskobara i poruke koje u posljednje vrijeme primamo iz Vašingtona svakako da ohrabruju, jer je više nego očigledno da se SAD vraćaju na Balkan u mnogo ozbiljnijem formatu, nego što je to bilo do sada…

Novi američki fokus na Balkan, pa samim tim i na Crnu Goru je od velikog značaja za vraćanje stabilnosti na ovim trustnim prostorima. Uvjeren sam da će nova Američka politika na Balkanu zaštititi Crnu Goru od spoljnih utcaja kojima smo do sada bili prekomjerno i nekontrolisano izloženi”, kazao je Živković.

On ističe da je teško očekivati da stranke parlamentarne većine nađu rješenje za probleme u koje su zapale.

”Oni su sebe vezali u čvor koji sami više ne mogu razmrsiti. To znači da se ovom našem mrcvarenju približava kraj, jer su izbori sve realniji.

Više je nego očigledno da se teško može postići dogovor između vlasti i opozicije oko neke prelazne ili tehničke vlade koja bi pripremila izbore. Za očekivati je da se u rješavanje ovog problema umiješa i međunarodna zajednica uz čije posredovanje je jedino moguće postići takvu vrstu kompromisa”, rekao je Živković za Standard.

Čitaj još:   MIODRAG Živković: Najavljeni popis višestruko opasan za budućnost Crne Gore... (foto)

Upitan da prokomentariše blokadu Skupštine u kojoj je na čekanju preko 60 zakonskih rješenja, Živković ističe da ona već dugo ne obavlja svoju osnovnu, zakonodavnu djelatnost, a njen predsjednik se, kako kaže, šepuri i hvali uspjesima, što prema Živkoviću, samo govori koliko smo mi daleko od svake normalnosti.

”Ovakva blokada je izraz neodgovornog odnosa parlamentarne većine prema građanima ove zemlje i samoj državi. Naravno da iz ovakve blokade svi zajedno trpimo velike štete, jer su najznačajnije državne institucije u VD stanju, ali nažalost to ne uzbuđuje inicijatore ove krize.

Krivci za ovakvo stanje su svi konstituenti parlamentarne većine, a ne samo DF koji i zvanično bojkotuje parlament. Nije teško zaključiti da se upravo preko blokade parlamenta pokušavaju međusobno uslovljavati i ucjenjivati oko rekonstrukcije vlade. 

Ovakvom blokadom parlamenta činjenica postojeću vladu podržavaju samo 3 od 81 poslanika, aktuelna vlada je postala uzurpatorska jer je izgubila svaki legitimitet za vršenje vlasti.

U normalnom demokratskom društvu, ovakve situacije se lako rješavaju, raspuštnjem skupštine i novim izborima. Kako mi sa ovom vlašću nijesmo ni normalno društvo, ni država, naša agonija, zbog njihovih ucjena će očigledno potrajati. 

Čitaj još:   Vrijeme koje nas očekuje do ponedjeljka…

Činjenica da nemamo ozbiljen i odgovorne državne institucije koje bi riješile ovakvo stanje, još više usložnjava ovakvu situaciju, čineći je iz dana u dan, nepodnošljivom”, zaključio je Živković.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more