Srbija

Plaši li se Vučić antivaksera?( video)

Da li u vrhu države postoji saglasnost o tome koji će demonstranti biti izdajnici, koji će biti naivni studenti, a koji neobrazovana rulja? Da li je samo utisak da je državni vrh nesrazmjerno blaži prema antivakcinašima i igračima kola oko spomenika Stefanu Nemanji, nego što je bio prošlog ljeta kada su sijevali pendreci po leđima demonstranata optuženih da “hoće da ruše državu”? Da li u reakcijama vlasti postoji ozbiljan plan, ili se odnos prema svakoj temi, pa i epidemiji koronavirusa mijenja u zavisnosti od toga koliko su daleko sljedeći izbori?

Reakcije na proteste građana koji se protive vakcinaciji i negiraju postojanje korone zaoštrile su se tek kada su demonstranti otišli doslovno na vrata dva ljekara iz Kriznog štaba i falile su samo baklje pa da se svi kolektivno vratimo u srednji vijek. Pa i tada je postavljeno pitanje sredstava borbe, a ne motiva.

Kada ministar zdravlja njima poruči da – eto ako ne žele, ne moraju da se vakcinišu, neka urade PCR test, da li on to kaže kao ljekar ili kao član vlade koja sprovodi politiku Srpske napredne stranke. Da li se pozivom na tuču (dođite na moja vrata ako smete) skreće tema sa vakcine kao jedinog spasa. Ako ne smijete ni ljekare da obavežete da se vakcinišu, onda građaninu koji nema medicinska znanja ostavljate čitavu lepezu izgovora za odlaganje imunizacije.

Epidemiolog Zoran Radovanović ocjenio je da je predsjednik Srbije svojim odlaganjem da primi vakcinu, pokolebao mnoge građane, a još mnogo više činjenicom da ne nosi masku.

– On doprinosi tome da ljudi ne vjeruju da korona postoji, jer kažu – naš predsjednik je dovoljno pametan, da postoji opasnost, on bi se štitio. On podgrijeva predubjeđenje da je sve zavjera, jer njegov model ponašanja šalje poruku da se ne treba štititi – kaže Radovanović…

izvor: direktno.rs

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

JAKOV Milatović i DRITAN Abazović najviše u oblacima i na nebesima: Ko je, koliko i gdje putovao Vladinim avionom prošle godine… (foto, video)

Danijela Đurović letjela devet puta, Milo Đukanović četiri, Andrija Mandić tri... MANS pozdravio odluku Vlade…

5 sati ago

Aleksandar ŠAPIĆ- Bahat i AROGANTAN: Razbio sugđaninu telefon, razgovor bio sve vrijeme na ivici fizičkog obračuna… (foto, video)

ALEKSANDAR Šapić se pojavio na konferenciji za novinare na kojoj je trebalo da govori o…

5 sati ago

Albanca izrešetali u glavu i grudi dok je pio kafu: Ubistvo šokiralo Evropu, iza svega se krije…? (foto, video)

Državljanin Albanije Agustin Kaza (44) upucan je u Belgiji dok je u kafiću sedio i…

6 sati ago

Dnevni horoskop za 11. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan radoznao,…

6 sati ago

Težak poraz “lavova”: KO SE OVOME NADAO- Italija se poigravala sa Crnom Gorom, revanš čekamo uz minus od čak šest razlike… (foto, video)

S ovakvom igrom Svjetsko prvenstvo nije realnost: „Lavovi” na minus šest u Italiji... KONVESANO: Svijet,…

7 sati ago

KATNIĆ UPUTIO JOŠ JEDNO PISMO: Režiraju mi igru u kojoj ću navodno da napadnem obezbjeđenje… (foto, video)

Bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji već 25 dana štrajkuje glađu a od 6.…

8 sati ago

This website uses cookies.