IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Plaši li se Vučić antivaksera?( video)

Da li u vrhu države postoji saglasnost o tome koji će demonstranti biti izdajnici, koji će biti naivni studenti, a koji neobrazovana rulja? Da li je samo utisak da je državni vrh nesrazmjerno blaži prema antivakcinašima i igračima kola oko spomenika Stefanu Nemanji, nego što je bio prošlog ljeta kada su sijevali pendreci po leđima demonstranata optuženih da “hoće da ruše državu”? Da li u reakcijama vlasti postoji ozbiljan plan, ili se odnos prema svakoj temi, pa i epidemiji koronavirusa mijenja u zavisnosti od toga koliko su daleko sljedeći izbori?

Reakcije na proteste građana koji se protive vakcinaciji i negiraju postojanje korone zaoštrile su se tek kada su demonstranti otišli doslovno na vrata dva ljekara iz Kriznog štaba i falile su samo baklje pa da se svi kolektivno vratimo u srednji vijek. Pa i tada je postavljeno pitanje sredstava borbe, a ne motiva.

Kada ministar zdravlja njima poruči da – eto ako ne žele, ne moraju da se vakcinišu, neka urade PCR test, da li on to kaže kao ljekar ili kao član vlade koja sprovodi politiku Srpske napredne stranke. Da li se pozivom na tuču (dođite na moja vrata ako smete) skreće tema sa vakcine kao jedinog spasa. Ako ne smijete ni ljekare da obavežete da se vakcinišu, onda građaninu koji nema medicinska znanja ostavljate čitavu lepezu izgovora za odlaganje imunizacije.

Čitaj još:   SRPSKI VATERPOLISTA, BAŠ KAO SIDRAŠ, POTOPIO VUČIĆA: "Pa mamu vam klošarsku"

Epidemiolog Zoran Radovanović ocjenio je da je predsjednik Srbije svojim odlaganjem da primi vakcinu, pokolebao mnoge građane, a još mnogo više činjenicom da ne nosi masku.

– On doprinosi tome da ljudi ne vjeruju da korona postoji, jer kažu – naš predsjednik je dovoljno pametan, da postoji opasnost, on bi se štitio. On podgrijeva predubjeđenje da je sve zavjera, jer njegov model ponašanja šalje poruku da se ne treba štititi – kaže Radovanović…

izvor: direktno.rs

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more