IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, prisustvovao je svečanoj Skupštini SDA Sandžaka u povodu 28.godina od njenog osnivanja. Osmanović je održao sastanak i sa predsjednikom Bošnjačkog nacionalanog vijeća Sulejmanom Ugljaninom na kojem je razgovarano o položaju Bošnjaka u Republici Srbiji.

Ovom prilikom je konstatovano da je zajednički cilj svih Bošnjaka relaksiranje odnosa između BiH i Srbije i kvalitetan dijalog u korist povjerenja i pomirenja, saopćeno je iz SDA.

Sagovornici su se složili da je potrebno snažnije kretanje ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji kao što to rade Crna Gora, pa i Makedonija.

Cilj je i interes i bošnjačkog i srpskog naroda u obje države, da svi zajedno budemo pod krovom Evropske unije,kao jedan ekonomski prostor koji je privlačan za novi kapital. Od posebnog je značaja iznalaženje mogućnosti za jačanje saradnje u obrazovanju, nauci, kulturi, sportu. Poseban je interes rekonstrukcija cestovne infrastrukture.

Čitaj još:   VUČIĆ ZATRESAO SRBIJU, UŽIVO NAJAVIO OSTAVKU...

“Posebno mi je zadovoljstvo danas biti na ovoj svečanosti i u posjeti Bošnjakom nacionalnom vijeću u Novom Pazaru. Bošnjački narod u Sandžaku je autohtoni narod i mi nismo zadovoljni njegovim statusom nacionalne manjine. Bošnjački narod treba biti konstitutivan u Ustavu Srbije. Ono što SDA očekuje od predsjednika Vučića jeste da osudi ponašanje i izjave predsjednika entiteta RS kojima podriva Dejtonski mirovni ugovor i narušava sigurnost i mir, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u regionu”, naglasio je zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova SDA Adil Osmanović.

izvor:agencije
BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši