IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SERGEJ TRIFUNOVIĆ DOBIO JEZIVE PRIJETNJE SMRĆU: ”Branioci murala Ratka Mladića su poslušnici, ne možeš biti heroj ako si pobio nekoliko hiljada ljudi…”

Sergej Trifunović smatra da se nije pojakao što je ušao u politiku jer, kako kaže, više voli da se kaje što nešto nije uradio, nego što jeste.

Glumac i član Predsjedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović rekao je gostujući na N1 da će predstojeća predizborna kampanja biti ružna i prljava i da od nje očekuje sve najgore.

„Sumiram rezultate, ovo je gore od Miloševića, iako smo za njegovo vreme imali četiri rata. Kad sam predlagao model prošli put, predlagao sam dve kolone – levo i desno, ali sad nemamo taj konformitet – zbog velikog broja apstinenata, jer nemamo medije, a druga stvar je što se istorija ponavlja. Sve je isto kao sa Slobom, moraće jedna kolona. Ljudi će morati kao i na svakim izborima da biraju manje zlo“, rekao je glumac.

Sergej Trifunović smatra da se nije pojakao što je ušao u politiku jer, kako kaže, više voli da se kaje što nešto nije uradio, nego što jeste.

„Ja nisam izašao iz PGS, ja sam u Predsedništvu. Nisam predsednik, to je bila procena, Pavle Grbović je politički potkovaniji, ima mnogo više živaca. Jedna od najvećih grešaka je što sam potpisao Sporazum sa narodom, govorio sam da moramo imati jedinstvo opozicije“, kazao je on gostujući na N1.

Čitaj još:   BRUKA I SRAMOTA NOVOG SADA: Na tribini „Istina o Srebrenici“ gost šef obezbjeđenja Ratka Mladića...

Govoreći o muralu Ratku Mladiću u centru Beorgada, kaže da branioci tog murala imaju dozvolu okupljanja, nazvavši ih „poslušnicima“.

„Imam prijatelja za koje je Mladić heroj. Znam mnoge kojima je Mladić spasio glavu i ja to poštujem. Koliko god glava spasio, ako pobiješ nekoliko hiljada ljudi, to te abolira od situacije da možeš da budeš heroj, neka heroji budu neki drugi ljudi“.

Trifunović kaže da je poslije situacije s pomenutim muralom dobio 28 prijetnji smrću, koje će sa svojim advokatom prijaviti. Osvrnuo se i na prethodne prijetnje, kojih je bilo oko 30, koje su prijavljene uglavnom u službi za Visoko-tehnološki kriminal.

„Oni su prve tri-četiri vrlo brzo rešavali i privodili te ljude, međutim u jednom trenutku su utajili i nestali, kad se meni preti onda to odlazi putem Zagorke Dolovac. Prete mi poslušnici službe“, kazao je Trifunović gostujući na N1.

Čitaj još:   MNOGI O SKUPU PODRŠKE RUSKOJ AGRESIJI U BEOGRADU: Vučić je sve to organizovao, primjenjuje ono što Putin radi u Moskvi! (foto, video)
Sergej

izvor: N1

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more