IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović u ROŽAJU: Kad bismo na VELIKOSRPSKI NACIONALIZAM odgovarali CRNOGORSKIM, to bi bio kraj CRNE GORE… (foto)

U cilju nastavka unutarpartijskih reformi, u Rožajama je održana 9. Opštinska izborna konferencija i izabran novi saziv opštinskog odbora.

Još jedna u nizu konferencija, je pokazatelj da DPS intenzivno nastavlja sa kadrovskim jačanjem partije, što je ispunjenje jednog od glavnih ciljeva postavljenih na Kongresu iz januara mjeseca ove godine.

Prisutnima se obratio predsjednik Milo Đukanović, koji je tokom svog izlaganja rekao da nikada nije bilo u ovih trideset godina žešće ofanzive na nezavisnu Crnu Goru, njen građanski karakter, na njenu multietničku demokratiju i na njen evropski put, nego što je to bilo prošle godine.

“Rožaje je davalo ogromnu podršku ne nacionalnoj, nego građanskoj politici DPS-a. Ne zanemarujem ono što je nacionalni sastav Rožaja, ali to samo potvrđuje da ne razmišljamo nacionalno, ne daj bože nacionalistički, nego znamo da ovdje žive ljudi koji su duboko svjesni da Crnoj Gori nema opstanka, pa time ni svima nama u njoj, ako je ne izgrađujemo kao građansku državu…

Čitaj još:   MILO Đukanović: Sloboda novinarstva čini se potrebnijom nego ikada...

Onog trenutka kada bismo napravili fatalnu grešku, da krenemo da se nacionalno sukobljavamo po Crnoj Gori, kada bismo krenuli da na velikosrpski nacionalizam odgovaramo crnogorskim ili bilo kojim drugim nacionalizmom to bi bio kraj Crne Gore. Dakle, mi smo vrlo ubijeđeni da je Crna Gora svojom strukturom, a ne zaboravimo i svojom istorijom, predodređena da bude građanska država”, rekao je Đukanović.

izvor: portelluca.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more