IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDSTAVNICI MANJINSKIH STRANAKA U CRNOJ GORI O POZIVU DF- a: Bošnjaci su za dijalog, Albanci ga odbijaju…

Omeragić: Kada dobijemo zvaničan poziv za bilo kakve razgovore, mi ćemo se prema tome odgovorno odnijet. Đeka: Nema govora o tome da bi sa Frontom formirali neku Vladu

Bošnjačka stranka još nije dobila poziv na razgovor od Demokratskog fronta, ali su uvijek otvoreni za dijalog, saopštio je Portalu Pobjeda portparol BS Adel Omeragić.

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević, govoreći o novoj Vladi, izjavio je nedavno da su imali intenzivne razgovore sa predstavnicima manjina, kao i sa partijama parlamentarne većine.

“Manjinama nudimo sporazum o konzensusu i opštem dogovoru. Iz tog dogovora ide program nove Vlade koji se sastoji iz nekoliko krupnih koraka. Nudimo pomirenje, posebno prema manjinama i danas sam im to rekao. Oni su apsolutno zainteresovani i mi nailazimo na razumjevanje kod kolega iz manjina. Glavni kamen spoticanja dogovoru je URA”, kazao je Medojević preksinoć gostujući na Javnom servisu.

Omeragić kaže da je BS uvijek otvorena za razgovore i za dijalog.

“Smatramo da je to put ka prevazilaženju krize u kojoj se nalazi naše društvo. Kada dobijemo zvaničan poziv za bilo kakve razgovore, mi ćemo se prema tome odgovorno odnijeti. Građani su nam dali povjerenje da radimo na rješavanju problema. Bošnjačka stranka je spremna da bude dio procesa koji će Crnu Goru povesti u pravcu prosperiteta, boljeg životnog standarda za sve građane”, kazao je Omeragić.

Čitaj još:   Drama u Parizu: Evakuisan, pod hitno AJFELOV TORANJ...

Sa druge strane, poslanik Albanske koalicije “Jednoglasno” Fatmir Đeka poručio je da neće ući u Vladu koju predvodi Demokratski front (DF).

To što je Medojević saopštio da taj politički blok nudi manjinama sporazum o konzensusu i opštem dogovoru koji bi rezultirao programom nove Vlade nije pokolebalo predstavnika Albanaca u parlamentu.

“Sa Demokratskim frontom nemamo programskih dodira tako da nema govora o tome da bi sa njima formirali neku Vladu”, rekao je Đeka Portalu Pobjeda.

Iako su iz DF-a kazali da su imali intenzivne razgovore sa manjinama, Đeka kaže da on nije učestvovao u njima.

“Kada je Medojević kazao da je imao intenzivne razgovore sa manjinama o novoj Vladi na nas sigurno nije mislio”, istakao je Đeka.

U međuvremenu iz DF-a su najavili da će za dva dana poslati posljednju ponudu ostatku parlamentarne većine o rješavanju političke i institucionalne krize u državi.

Čitaj još:   VEĆ JE OSUDILI: Medicinskoj sestri iz Zvečanske prijeti zatvor, njena mladosti odlazi u nepovrat? (video)

izvpr: pobjeda.me

BOŠNJAČKA STRANKA POJASNILA: Evo zašto smo odbili ponudu Krivokapića (VIDEO)

Glavni odbor Bošnjačke stranke odlučio je jučer da ne ulazi Read more

CRNA GORA: Bošnjačka stranka dobila poziv za novu vladu

U nadi za ostvarivanje naše buduće saradnje molim Vas da Read more