IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDAR Radoman, profesor, analitičar i kolumnista iz Podgorice: “Od Crne Gore se pokušava napraviti nova RS”… (foto, video)

Aleksandar Radoman, profesor, analitičar i kolumnista iz Podgorice, a to je kazao da su se strasti u Crnoj Gori samo prividno smirile nakon protesta na Cetinju prethodnog vikenda…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti,nedelja 21.11.2021…09: 32… ALEKSANDAR Radoman, profesor, analitičar i kolumnista iz Podgorice: “Od Crne Gore se pokušava napraviti nova RS”… (foto)

“Kada je prije godinu dana došlo do smjene vlasti, oni koji su je preuzeli trijumfalno su klicali kako se Crna Gora oslobodila 75 godina ropstva i da će je očistiti od kriminala i korupcije i da zaliječe podijele. Pokazalo se da za njih kriminal i korpcija jesu loše društvene tendencije kada ih toleriše prethodna vlast, a da su poželjne kada ih razbuktava aktualna vlast. U tom slučaju oni govore o porođajnim mukama demokratije”, kazao je.

Komentarisao je i izjave ustoličenog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, kazavši da je to samo inverzija na ono što se stvarno desilo.

“Dignete tenzije do usijanja i onda ste zadovoljni što ste sačuvali mir. Ako je iko sačuvao mir onda su to bili Cetinjani koji su blokirali ulaske u grad da se izbjegne konflikt u centru grada. Danima prije događaja viđeni su navijači i lica kriminalne prošlosti kako stižu u manastir. Sve je mirisalo na to da će doći do žestog konflikta”, istakao je.

Čitaj još:   Četvero državljana Srbije i jedna Crnogorka povređeni u teškom udesu, prebačeni u žabljačku i pljevaljsku bolnicu,...

Navodi da je u Cetinju bilo 1.800 policajaca, a da je u cetinjskom manastiru bilo bezbjednosno interesantnih osoba.

“Vidimo na snimcima kada sveštenstvo napušta manastir u pratnji specijalnih jedinica, vidimo i lica u civilu sa dugim cijevima”, kazao je.

Smatra da Joanikiju nije bio život ugrožen.

“Ako tvrdite da jeste onda to morate pokrijepiti dokazima. Oni su i prekomjernu silu protiv vlasiitih građana pravdali navodno bačenim molotovljevim koktelom. Nikakvog molotovljevog koktela nije bilo prije prvog udara suzavca”, kazao je Radoman.

Smatra da sa sadašnjom vlasti Crna Gora klizi u civlizacijski sunovrat i da se ne nazire kraj krizi.

“Znam šta slijedi. Slijedi zakon o popisu, provođenje popisa. Slijede i brisanje iz biračkog spika i desetine hiljada Bošnjaka i Albanaca koji su na privremenom radu u inostranstvu. Slijedi etno- inženjering s ciljem da se od Crne Gore napravi nova Republika Srpska”, istakao je…

Čitaj još:   ANKARA I KAPADOKIJA, AVANTURA I NEOPISIVI DOŽIVLJAJ... (foto)

izvor N1

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more