IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Uoči lokalnih izbora: Vlada CRNE GORE isplatila POLICAJCIMA novac za angažman 5. SEPTEMBAR…

Vlada Crne Gore je juče isplatila novčane nagrade službenicima i funkcionerima policije koji su bili angažovani tokom ustoličenja mitropolita SPC Joanikija na Cetinju.

Tim povodom oglasio se građanski aktivista i član Savjeta građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković.

“Uprkos pozivima demokratske i stručne javnosti da to ne radi, Vlada je, uoči lokalnih izbora, isplatila po 100 eura službenicima policije koji su bili angažovani van Cetinja i po 200 eura službenicima policije koji su bili angažovani direktno na Cetinju…

Interesantno je da su svi načelnici nagrađeni sa po još jednom mjesečnom platom a njih 15 u rukovodstvu Uprave policije, uključujući i pomoćnike direktora, čak sa po dvije dodatne plate! Sve isplate su obavljene bez personalizovanih rješenja”, istakao je on.

Nagrađivanje službenika i funkcionera policije bez pravljenja razlike ko jeste a ko nije profesionalno i zakonito postupao na Cetinju, kako je dodao, nije dobra poruka. 

Čitaj još:   ERDOGAN ZATRESAO SVIJET: „Turska žestoko napala 40 položaja Asadovih snaga, ovo je njegov odgovor …“ (foto)

“Tako se obesmišljavaju i poništavaju sve kontrolne i nadzorne funkcije nad policijom. Nagrađivanje u toku postupaka kontrole i povrede ljudskih prava doprinosi opstanku kulture ćutanja i njihovoj međusobnoj solidarnosti po svaku cijenu, čak i onda kada su prekoračena ovlašćenja…

Vlada je odbila da sačeka konačnu odluku državnog tužilaštva kao i mišljenja Odjeljenja za unutrašnju kontrolu Ministarstva unutrašnjih poslova, Savjeta za građansku kontrolu rada policije i Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

Vladajuća elita pokušava na dati način da opstane. Posegla je otvorenoj političkoj korupciji i opstrukciji postupaka kontrole policije i povrede prava. Pristupila je kupovini policijske organizacije dokazujući na djelu da treba zaštitu i partnerstvo”, naglasio je Zeković.

Ovako nešto, zaključio je on, nije rađeno ni u najgorim izdanjima Demokratske partije socijalista.

izvor: analitika.me

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: VLADA BROJI POSLEDNJE DANE

Vjerujem da će Vlada ubrzo i formalno pasti budući da Read more

MOŽDA SE PREMIJERU CRNO PIŠE, A MOŽDA POSLANICI ODMARAJU ZA PRAZNIKE

Opozicija bojkotovala pitanja za predsjednika Vlade, jer smatra da on Read more

PAT POZICIJA I DALJE NA SNAZI: Jesen na političkoj sceni smjenjuje još nepredvidivija zima

Do juče, niz opozicionih poslanika poručivao je iz skupštinskih klupa Read more