IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Erdogan, izaći ćemo kao pobjednici iz rata za ekonomsko oslobođenje… (foto, video)

“Vidimo igru ​​koju igraju oni koji žele izgurati našu zemlju iz igre, preko deviznih kurseva, kamatnih stopa i porasta cijena. Mi nastavljamo s našim vlastitim planom igre”, rekao je Erdogan…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, vijesti, srijeda, 24.11.2021… 09: 52… ANKARA: Erdogan, izaći ćemo kao pobjednici iz rata za ekonomsko oslobođenje… (foto, video)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će uz Allahovu pomoć i podršku turskog naroda izaći kao pobjednici i iz ovog ekonomskog rata koji vodi njegova zemlja, javlja Anadolu Agency (AA).

“Povećanje cijena zbog rasta deviznog kursa ne utiče direktno na investicije, proizvodnju i zapošljavanje. Konkurentska moć u deviznom kursu dovodi do povećanja investicija, proizvodnje i zaposlenosti”, kazao je Erdogan u obraćanju novinarima nakon sastanka kabineta u Ankari, glavnom gradu Turske.

Podsjetio je da su u proteklom periodu, uprkos mnogim nedaćama i preprekama, ostvarili brojne uspjehe i pobjede.

“Kao što smo spasili našu državu iz svih zamki i nedaća, uz Allahovu pomoć i podršku našeg naroda izaći ćemo kao pobjednici i iz ovog rata za ekonomsko oslobođenje”, rekao je Erdogan te dodao:

Čitaj još:   Erdogan, posjetio IZMIR i područje pogođeno potresom, spašene 103 osobe... (foto i video)

“Nećemo ostaviti prostora onima koji izazivaju pretjerana povećanja cijena koristeći rast kursa kao izgovor, sve ćemo ih poraziti”, kazao je.

Poručio je da će Turska pokušati nastaviti s napretkom kao i protekle dvije decenije.

“Vidimo igru ​​koju igraju oni koji žele izgurati našu zemlju iz igre, preko deviznih kurseva, kamatnih stopa i porasta cijena. Mi nastavljamo s našim vlastitim planom igre”, rekao je Erdogan te zaključio:

“Odlučni smo da postupimo ispravno za Tursku s politikom ulaganja, proizvodnje, zapošljavanja i izvozno orijentisanom ekonomijom, umjesto začaranog kruga visokih kamata”, kazao je turski predsjednik.

izvor agencije AA

Predsjednik ERDOGAN stiže u PODGORICU, da gleda meč TURSKA- CRNA GORA iz VIP tribine…

Prema najavama turskog portala Haber, predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan Read more

DJEVOJČICA preduhitrila ERDOGANA i PRESJEKLA VRPCU na otvaranju parka (video)

Djevojčica koja je prisustvovala svečanom otvaranju parka u Turskoj, na Read more