IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA MOŽE DA ODAHNE: Vučićevi mediji najavljuju HAOS U SRBIJI…

Nakon najava da će se ponovo organizovati blokade puteva širom Srbije, beogradski mediji navode da će biti haosa jer su im se javili građani koji se tome protive…

Inicijativa “Kreni-pokreni” najavila je da će u subotu blokirati auto-puteve širom Srbije tokom protesta, ali list “Kurir” navodi da je u njihovu redakciju stigla najava udruženja “Lila revolucija”, iz koje najavljuju da će farbom obilježavati sva kola koja budu učestvovala u blokadi.

Kurir upozorava na sukobe koji se spremaju u Srbiji

– Jasno je da protesti ni ovog puta neće proći mirno, te da postoji realna bojazan da se ponovi, a možda čak desi i ozbiljnija situacija od one minulog vikenda kada je tokom protesta u nekoliko gradova Srbije manjina terorisala većinu, a sve je proteklo i uz fizičke sukobe, piše Kurir.

“Udruženje građanki ‘Lila revolucija’ poziva građane i građanke koji se protive nasilju manjine nad većinom, da u subotu 4.decembra ‘naoružani’ kanticama ljubičaste farbe dođu i obilježe sve automobile koji pokušaju da blokiraju saobraćaj….

Članice udruženja pozivaju na ovaj način građane da na nenasilan način građanima Srbije pokažu one koji im ugrožavaju osnovna ljudska prava”, navodno stoji u dopisu ovog udruženja, kojeg je prenio spomenuti beogradski tabloid.

Čitaj još:   Nikolaidis: A da Karađorđevićima VRATIMO čitavu CRNU GORU?

To bi, međutim, značilo da će situacija biti napetija nego na protestima koji su održani proteklog vikenda.

“Postoji realna bojazan da se ponovi, a možda čak desi i ozbiljnija situacija od one minulog vikenda kada je tokom protesta u nekoliko gradova Srbije manjina terorisala većinu, a sve je proteklo i uz fizičke sukobe”, naveo je list Kurir.

I beogradski list “Blic” prenio je da postoji mogućnost sukoba na ulicama gradova. Pozivajući se na list “Informer”, “Blic” je prenio da se za subotu sprema kontraprotest.

izvor: politika.rs

BEOGRAD: Avion za MOSKVU vraćen zbog dojave o BOMBI…

Evakuisano 209 putnika i članova posade koji su se nalazili Read more