IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Rudnik uglja PLJEVLJA tone u GUBITKE, ali CRKVI SRBIJE besplatno postavlja KLOZETE, GRADI PARKING I PUT

Izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja Milan Lekić je objavio kako ova firma za Crkvu Srbije (SPC), na području Manastira Svete Trojice, obavlja besplatne radove „za proširenje manastirske porte i regulisanje potoka Biserka u dužini od oko 70 metara”.

Rudnik uglja AD Pljevlja je državno vlasništvo. Lekić je „partijski kadar”, funkcioner DF – Nove srpske demokratije.

Aktuelni premijer, Zdravko Krivokapić, svoju prošlogodišnju kampanju je započeo upravo u Manastiru Svete Trojice. Potom je ljetos opet bio u istome manastiru, etc.

Crkva Srbije taj i sav ostali „litijaški” marketing umije „da naplati”, a račun plaćaju svi građani Crne Gore. Veliki radovi, koje sada izvodi državni Rudnik uglja AD Pljevla, započeti su još 19. novembra, o čemu je javnost pisala nakon incidenta s prevrtanjem jedne mašine.

Rudnik uglja AD je tek danas javno priznao da obavlja radove za Crkvu Srbije.

Mehanizacija i ljudstvo državne kompanije su angažovani da teren detaljno očiste, tamponiraju i uvaljaju valjkom, zatim da se postavi temeljna ploča, na nju montiraju armirano-betonske cijevi prečnika 2 m, pa oko cijevi armatura i sloj betona za stabilizaciju i prihvatanje opterećenja od nasutoga materijala…

Rudnik uglja AD je danas objavio da će „zatečeni poljski klozeti, koji su u izuzetno lošem stanju, biti uklonjeni i uradiće se novi”.

Čitaj još:   PLJEVLJA: MILAN Lekić podigao cijenu uglja za EPS, ali zaboravio na dugove... (foto)

Lokalni mediji u Pljevljima su ranije objavili da se za Crkvu Srbije tu radi i na kolektoru, „da ne bi fekalije iz manastirskih klozeta kroz potok Biserka završavale u Breznici”.

„Krajnji cilj je formiranje platoa – površine oko 4.900 m2, kao i pristupnoga puta u sklopu platoa koji će omogućiti prilaz za autobuse”, saopšteno je iz Rudnika uglja AD.

Izvršni direktor Lekić i Atanasije Rakita, episkop iz Srbije (Prijepolje-Mileševa), obišli su 27. novembra radove na terenu. „Posebna mi je čast i zadovoljstvo što su vladika Atanasije, ali i cijelokupna uprava manastira, na čelu s protosinđelom Zosimom, izuzetno zadovoljni odrađenim poslom i sanacijom konkretnih problema“, poručio je Lekić i govorio o „promociji vjerskoga turizma”.

Rudnik uglja AD, međutim, nije objavo: koliko će državu koštati ovi radovi?

Na drugoj strani, obavljeni su podaci da Rudnik uglja AD tone u finansijske probleme. U poređenju trećega kvartala 2020. i 2021. godine, poslovni prihodi kompanije su smanjeni s 31 na 28 miliona; gotovina smanjena s 6 na 2,1 miliona; neto profit prepolovljen: s 7,5 na 3,6 miliona.

Kako je navedeno u saopštenju DPS Pljevlja, ukupan broj zaposlenih u Rudniku uglja AD za isti period je uvećan s 852 na 1.060; ukupan trošak zarada uvećan za 800.000 eura; trošak naknada UO uvećan za 50 odsto; rast obaveza preko 8 miliona eura; a trošak „donacija i sponzorstava” – više nego udvostručen…

Čitaj još:   UŽAS: Rožajac kupio drogu od Kolašinca, obojica lišeni slobode

Ovi podaci do sada nijesu demantovani.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more