IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA LAŽ BEOGRADSKIH MEDIJA: Samrin brat RIFAT demantovao- NIKAD NISAM HAPŠEN, BIO SAM NA DŽENAZI SVOJE RAH. SESTRE… (foto)

Danas, na sam dan dženaze rah. Samre Zornić rođene Numanović, na beogradskim medijima (Alo, Blic, Kurir, Srbija danas, Espresso i dr.) osvanula je bezskrupulozna laž i dezinformacija da je toga dana njen brat sa navodnim inicijalima I.N. uhvaćen u trgovini narkoticima i uhapšen, piše agencija Sana.

Nakon objavljivanja informacije, iako su u velikoj žalosti, kontaktirali smo jedinog brata rah. Samre Numanović, Rifata Numanovića, koji je za Agenciju SANA demantovao pisanja beogradskih medija i kazao:

„Pored prevelike tuge za sestrom, dobio sam informaciju da je na mene i moju porodicu, čast i dostojanstvo udareno sa nekih beogradskih medija objavom da sam navodni “učesnik sverca drogom” i da sam navodono “uhapšen”, što me je jako povrijedilo i dodatno uznemirilo.

Apsolutno odbacujem te dezinformacije.

Ja sam danas bio prisutan na dženazi svoje sestre rah. Samre i to su svi mogli da vide.

Drugo moji inicijali nisu I.N. već R.N. te mi ostaje nejasno sa kojom namjerom i ciljem su beogradski mediji objavili ovakvu dezinformaciju, bez da me pozovu i provjere, čime su prekrišili osnovno novinarsko pravilo. Nije mi jasno kome je interes da na ovakav način pokuša oljagati moje ime i porodicu.

Čitaj još:   NOVI PAZAR, PRIJATELJI ZA ADELA...

Ja sam čovjek vjernik, džematlija, neko ko svakodnevno posjećuje džamiju. Prosvjetni sam radnik, već 17 godina. Radim kao profesor matematike i informatike. Nikada nisam bio niti u blizini takvih ljudi i takvih poslova.

Od svih medija koji su objavili ovu laž očekujem objavljivanje ovog demantija, povlačenje objave sa svih portala, te izvinjenje meni i mojoj porodici. U sprotnom, obratit ću se pravosudnim organima.“ – kazao je Numanović.
Povučena vijest

Nakon objavljivanja i slanja demantija redakcijama koje su objavile dezinformaciju, vijest je povukla redakcija Espresso-a i objavila demantij, te uputila izvinjenje porodici.

Agencija SANA

NOVI PAZAR: Dan žalosti zbog stradanja četverice mladića… (foto, video)

Četiri osobe su poginule, a dvije teže povređene u saobraćajnoj Read more

NOVI PAZAR: Najbolji sportisti za 2021. godinu, Saida Bukvić i Elzan Bibić… (foto, video)

Proglašavani najbolji sportisti i uručivanje priznanja, Sportskog saveza Novog Pazara Read more

NOVI PAZAR: Danas PREMIJERA filma “Novi Pazar– grad koji rađa šampione”

NOVI PAZAR – Film bosansko-hercegovačkog novinara i sportskog komentatora Sabahudina Read more