IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Direktor Rudnika uglja ne umije da otvori vrata, a zna da za sedam mjeseci zaposli 423 osobe (video)

Lekić je na poziciju došao jer je bio funkcioner NOVE, a nije jasno šta se desilo u Rudniku uglja da se tako značajno poveća broj zaposlenih

Direktor Rudnika uglja Pljevlja Milan Mijo Lekić doživio je neviđen blam prilikom pokušaja da uđe u zgradu.

Lekić, kako je objavljeno na društvenim mrežama, nije uspio da otvori vrata, zbog čega mu je u pomoć pritekao jedan gospodin. Pogledajte video.

Milan Lekić je izabran na dužnost direktora Rudnika uglja jer je bio dugogodišnji čelnik Nove srpske demokratije u Pljevljima. Od preuzimanja dužnosti mu se spočitava enormno zapošljavanje, o čemu se juče i polemisalo u Skupštini Crne Gore.

Poslanik DPS Danijel Živković je naveo da je samo u Rudniku uglja Pljevlja zaposleno 423 lica za sedam mjeseci.

“Kao iskusan čovjek ne možete me ovdje ubjediti da se u Rudniku uglja toliko povećao obim posla da se zaposli 423 lica. To razumijem kao potrebu u uvjerenja onoga što je bio partijski zahtjev upućen prema strankama na državnom i lokalnom nivou koje čine parlamentarnu većinu. Da li ste mogli da im sugerišete i kažete da će ovakav način poslovanja, kroz bilanse koje ste pokazali u izvještaju, uticati na to da kompanije mogu neaktivno poslovati”, rekao je poslanik DPS-a prilikom postavljanja pitanja resornom ministru kapitalnih investicija Mladenu Bojaniću.

Čitaj još:   KRVAVA NOĆ: Pucao u suprugu, pa sebi u glavu...

Pitao je ministra da li zna šta se dešava u Rudniku uglja i TE Pljevlja.

“Znate li za prevrtanje novih mašina koje su pod garancijom, i za šta se koriste u pljevaljskoj opštini.  Na ovo upozoravam Vas koji bi trebalo da vodite računa o svim kompanijama koje su u većinskom vlasništvu države, jer će povećavanjem broja zaposlenih završiti kao gubitaši”, rekao je Živković.

Rudnik uglja u Pljeviljima je ostvario manju proizvodnju za 12 posto zbog godišnjeg remonta Termoelektrane “Pljevlja”. Ovo se navodi u izvještaju Ministarstva, pri čemu se dodaje da su na lošiji ostvareni rezultat uticali veći troškovi zarada i otpremnina. Zarade su u odnosu na prošlu godinu uvećane za osam odsto.

Bojanić je podsjetio kako je nedavno i sam konstatovao pomenuti problem.

– Ja sam na nedavnoj pres konferenciji rekao da nijesam srećan jer u nekim kompanijama raste broj zaposlenih, a da prihodi opadaju ili stagniraju – istakao je Bojanić.

Čitaj još:   Uhapšen PLJEVLJAK osumnjičen za otmicu i iznidu

On je dodao i kako trenutno pokušavaju da nadoknade u menadžmentima svih državnih kompanija “dovedu u red”.

izvor: aktuelno.me

PLJEVLJA: Rudnik uglja ne smije biti bankomat za one koji posluju mimo zakona…

Nevladino organizacija Centar za građansko obrazovanje je na svom FB Read more

PLJEVLJA: OKG SS IZVELA RITUAL ’’KRVI I TLA’’- Prisustvovali šef… 

Prema pouzdanim podacima portala Aktuelno šefu OKG SS P.P. ulazak Read more