IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNO: Naknadna pamet čelnika HDZ- a, je li se Čović izvinio Bošnjacima ili brinu kritike u Hrvatskoj… (foto, video)

Odgovor ćemo najprije naći u susjedstvu, u javnosti Hrvatske, čiji su mediji, političari, javne ličnosti oštro kritikovali Čovića, tako je nekadašnja i to je premijerka Hrvatske Jadranka Kosor na svom Tvitter profilu napisala da ” šuti i Sveučilište u Zagrebu iako počasni doktro zapravo negira genocid”…

MOSTAR: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 04.12.2021…08,45… STRAŠNO: Naknadna pamet čelnika HDZ- a, je li se Čović izvinio Bošnjacima ili brinu kritike u Hrvatskoj… (foto, video)

Posljednji put je to da sam dio procesa pomaganja nečemu u Bosni i Hercegovini, a da ovakvu cijenu plaćam. Ti zaključci nisu prošli, niti će proći.

Ako je to nekoga povrijedilo, ja se ispričavam- kazao je danas Dragan Čović, predsjednik HDZ- a upitan da prokomentariše zašto je uz još dva delegata ove stranke u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH pridružio se srpskim delegatima u glasanju za zaključak kojim se traži poništavanje Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida.    

Podsjetimo, sjednica na kojoj su se Čović, Lidija Bradara i Marina Pendeš (ne)očekivano svrstali uz negatore genocida, sve srpske delegate, održana je još u ponedjeljak. Čović je o tome šutio u ponedjeljak, utorak i srijedu, da bi o svom sramnom činu progovorio tek sedamdesetak sati kasnije.

Šta je bio razlog za naknadnu pamet Čovića? Zašto mu je toliko trebalo vremena? Da li je svijest o tome kakav je skandalozan i anticivilizacijski potez učinio Bošnjacima probudlia savjest, ljudskost u njemu?

Čitaj još:   Kristijan Golubović, ponovo uhapšen na dan kad je oslobođen... (foto)

Ne, odgovor ćemo najprije naći u susjedstvu, u javnosti Hrvatske, čiji su mediji, političari, javne ličnosti oštro kritikovali Čovića. Tako je nekadašnja premijerka Hrvatske Jadranka Kosor na svom Tvitter profilu napisala da ” šuti i Sveučilište u Zagrebu iako počasni doktro zapravo negira genocid”.

Sandra Benčić, zastupnica Možemo u Saboru Hrvatske poručila je HDZ-u i Čoviću:

– Sramotno je da su još jednom predstavnici HDZ-a u Bosni i Hercegovini digli ruku protiv zabrane negiranja genocida u BiH? Sramotno je da su to isto napravili u aprilu ove godine kada su glasali protiv izmjena Krivičnog zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida?

Posebno su bili oštri u splitskoj Slobodnoj Dalmaciji.

– Da u hrvatskom narodu postoji i jedan promil istinske nacionalne svijesti, domoljublja i moralne tankoćutnosti u odnosu na ono što se pozerski demonstrira u također jasne profiterske svrhe, Dragan Čović bio bi nakon ovoga ritualnog pišanja po desecima tisuća četničkih žrtava ritualno smijenjen i iz svake hrvatske politike prognan govnjivom motkom, za sva vremena – napisao je Davor Krile u svom tekstu u Slobodnoj Dalmaciji.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 7. jul 2020. godine

Šta mi je sada preostalo, vjerovatno se zapitao Čović. Plašeći se za svoj status u Hrvatskoj, jer tamošnji HDZ i pored sve svoje moći ipak ne može utjecati na značajan broj relevantnih medija i javnih ličnosti, Čović se odlučio posuti pepelom. Zato mu ni ovaj put ne treba vjerovati. Nimalo.

izvor Faktor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more