IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNO: Naknadna pamet čelnika HDZ- a, je li se Čović izvinio Bošnjacima ili brinu kritike u Hrvatskoj… (foto, video)

Odgovor ćemo najprije naći u susjedstvu, u javnosti Hrvatske, čiji su mediji, političari, javne ličnosti oštro kritikovali Čovića, tako je nekadašnja i to je premijerka Hrvatske Jadranka Kosor na svom Tvitter profilu napisala da ” šuti i Sveučilište u Zagrebu iako počasni doktro zapravo negira genocid”…

MOSTAR: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 04.12.2021…08,45… STRAŠNO: Naknadna pamet čelnika HDZ- a, je li se Čović izvinio Bošnjacima ili brinu kritike u Hrvatskoj… (foto, video)

Posljednji put je to da sam dio procesa pomaganja nečemu u Bosni i Hercegovini, a da ovakvu cijenu plaćam. Ti zaključci nisu prošli, niti će proći.

Ako je to nekoga povrijedilo, ja se ispričavam- kazao je danas Dragan Čović, predsjednik HDZ- a upitan da prokomentariše zašto je uz još dva delegata ove stranke u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH pridružio se srpskim delegatima u glasanju za zaključak kojim se traži poništavanje Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida.    

Podsjetimo, sjednica na kojoj su se Čović, Lidija Bradara i Marina Pendeš (ne)očekivano svrstali uz negatore genocida, sve srpske delegate, održana je još u ponedjeljak. Čović je o tome šutio u ponedjeljak, utorak i srijedu, da bi o svom sramnom činu progovorio tek sedamdesetak sati kasnije.

Šta je bio razlog za naknadnu pamet Čovića? Zašto mu je toliko trebalo vremena? Da li je svijest o tome kakav je skandalozan i anticivilizacijski potez učinio Bošnjacima probudlia savjest, ljudskost u njemu?

Čitaj još:   MIKA NAS JE PRAVIO BUDALAMA: Čas naplaćivao 60 eura, govori da smo glupi, debili i lijeni... (foto)

Ne, odgovor ćemo najprije naći u susjedstvu, u javnosti Hrvatske, čiji su mediji, političari, javne ličnosti oštro kritikovali Čovića. Tako je nekadašnja premijerka Hrvatske Jadranka Kosor na svom Tvitter profilu napisala da ” šuti i Sveučilište u Zagrebu iako počasni doktro zapravo negira genocid”.

Sandra Benčić, zastupnica Možemo u Saboru Hrvatske poručila je HDZ-u i Čoviću:

– Sramotno je da su još jednom predstavnici HDZ-a u Bosni i Hercegovini digli ruku protiv zabrane negiranja genocida u BiH? Sramotno je da su to isto napravili u aprilu ove godine kada su glasali protiv izmjena Krivičnog zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida?

Posebno su bili oštri u splitskoj Slobodnoj Dalmaciji.

– Da u hrvatskom narodu postoji i jedan promil istinske nacionalne svijesti, domoljublja i moralne tankoćutnosti u odnosu na ono što se pozerski demonstrira u također jasne profiterske svrhe, Dragan Čović bio bi nakon ovoga ritualnog pišanja po desecima tisuća četničkih žrtava ritualno smijenjen i iz svake hrvatske politike prognan govnjivom motkom, za sva vremena – napisao je Davor Krile u svom tekstu u Slobodnoj Dalmaciji.

Čitaj još:   DJEVOJČICA GLEDALA, KAKO OČUH JOJ UBIJA MAJKU: SRELA GA U SUDNICI I POČELA DA VRIŠTI!!!

Šta mi je sada preostalo, vjerovatno se zapitao Čović. Plašeći se za svoj status u Hrvatskoj, jer tamošnji HDZ i pored sve svoje moći ipak ne može utjecati na značajan broj relevantnih medija i javnih ličnosti, Čović se odlučio posuti pepelom. Zato mu ni ovaj put ne treba vjerovati. Nimalo.

izvor Faktor.ba

STRAŠNO, VIRUS NA GRANICI SRBIJE: Zaraženi hitno prebačen na INFEKTIVNU kliniku… (foto)

Pacijent zaražen virusom groznice Zapadnog Nila, koji je hospitalizovan na Read more

Dnevni horoskop za 18. januar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more