IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

INCIDENT U GRČKOJ- ‘PAPA, HERETIČE!’ Pop napao papu Franju, policija BRZO INTERVENISALA… (foto, video)

Papa Franjo stigao je u Grčku od tamošnjeg poglavara Pravoslavne crkve, Jeronima II. tražiti oprost za nedjela iz 1204. kad su u križarskim ratovima, umjesto Egipta, pali Zadar i Carigrad…

ATINA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 05.12.2021…14.12…INCIDENT U GRČKOJ- ‘PAPA, HERETIČE!’ Pop napao papu Franju, policija BRZO INTERVENISALA… (foto, video)

Papa Franjo je u subotu posjetio Grčku. U gomili ljudi koja ga je došla vidjeti našao se i jedan pravoslavni svećenik, koji ga je optužbi da je heretik. “Papa, heretiče! Heretiče!”, urlao je svećenik dok su ga policajci rušili na pod i vezali mu ruke lisicama, javlja RTL.

Događalo se to u trenucima kad je papa Franjo, zajedno s poglavarom Grčke pravoslavne crkve, Jeronimom II., obećao da će dvije crkve prevladati stoljetno nepovjerenje i suparništvo.

Čitaj još:   UŽAS: Danski političar u Malmeu pokušao da zapali Kur'an pred džamijom... (foto i video)

Naime, papa Franjo zamolio je poglavara Grčke pravoslavne Crkve Jeronima II. za oprost za zločine koje je počinila Katolička Crkva. “Povijest ima svoju težinu i danas imam potrebu zamoliti Boga i braću i sestre za oprost za pogreške koje je počinilo tako mnogo katolika”, rekao je papa tijekom posjeta Atini.

izvor RTL.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more