IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRAD MARDIN- PLANIRAN ATENTAT NA ERDOGANA: Pronađena bomba u automobilu iz njegove pratnje… (foto, video)

Danas je uspješno deaktiviran eksploziv postavljen ispod vozila turskog policajaca koji je trebao osiguravati skup u Siirtu, na kojem se danas obratio turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan…

MADRIN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 05.12.2021…00.42… GRAD MARDIN- PLANIRAN ATENTAT NA ERDOGANA: Pronađena bomba u automobilu iz njegove pratnje… (foto, video)

U distriktu Nusaybin, u turskom gradu Mardinu, danas je uspješno deaktiviran eksploziv postavljen ispod vozila turskog policajaca. Naknadno je utvrđeno da je policajac trebao osiguravati skup u Siirtu, na kojem se danas obratio turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan…

Ručno izrađena eksplozivna naprava postavljena je ispod parkiranog automobila policijskog službenika u Odjelu interventne policije u Nusaybinu, u Mardinu.

Nakon što je eksploziv otkriven, na mjesto događaja upućeni su stručnjaci za uklanjanje bombi. Timovi su kontrolisano uništili eksploziv.

Timovi za uviđaj na mjestu zločina skenirali su napravu i vozilo, te uzeli otiske prstiju zbog potrage za osumnjičenima. Za osobama koje su postavile eksploziv aktivno se traga.

Čitaj još:   ŠPEKULACIJE MEDIJA IZ SRBIJE: "Informacije o zdravstvenom stanju Predsjednika Crne Gore..."

Doznaje se da je policajac, pod čiji automobil je postavljen eksploziv, bio dio tima koji je trebao biti poslan kao pojačanje za osiguravanje programa predsjednika Erdogana, koji je danas održan u Siirtu, na jugoistoku Turske.

Utvrđeno je da je policijski službenik napustio mjesto boravka, krenuo po svog kolegu koji je također trebao na zadatak izvan grada, a upravo njegov kolega je primijetio da se ispod vozila nalazi sumnjiv predmet.

izvor agencije AA

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   DRAGAN BURSAĆ: "HDZ- ovi jurišnici su se dosjetili da po hitnoj proceduri pokušaju uvesti klasično rasističko žigosanje..." (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more