IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BH BEBA MEĐU 8 NAJBOLJIH: Lana Pudar, ušla u finale na 100 metara delfin, sutra se za novu medalju… (foto, video)

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je ušla u finale Svjetskog prvenstva u disciplini 100 metara delfin…

ABU DABI: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 20.12.2021… 16: 12… BH BEBA MEĐU 8 NAJBOLJIH: Lana Pudar, ušla u finale na 100 metara delfin, sutra se za novu medalju… (foto, video)

Lana PUDAR je danas u kvalifikacijama ostvarila vrijeme 56.87 sekundi, a u polufinalu ga je popravila te je utrku završila za 56.28 sekundi i na taj način se plasirala među osam najboljih plivačica svijeta u ovoj disciplini.

Pudar je ostvarila treće vrijeme u svojoj polufinalnoj grupi i šesto najbolje vrijeme od svih 16 polufinalistkinja.

U finalu će uz Lanu nastupati i Margaret Mac Neil, Claire Curzan, Louisse Hanson, Torri Huske, Elena Di Liddo, Anastasija Škurdai i Farida Osman.

Čitaj još:   KAKAV OTAC– TAKVA KĆI: MILE Dodik brutalno napao ŽELJKA Komšića, nakon uvreda Gorice usijale se društvene mreže… (foto)

NAŠA MALA MOSTARKA Lana se ima pravo nadati medalji s obzirom na to da je upravo u ovoj disciplini na Svjetskom kupu u Kazanju u novembru osvojila bronzanu medalju, a u julu je na Evropskom juniorskom prvenstvu postala prvakinja.

Podsjetimo, LANA Pudar je prije tri dana u disciplini 200 metara delfin zauzela treću poziciju i osvojila historijsku bronzanu medalju za našu zemlju.

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more