IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Vlada CG stvara politikanske iluzije… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kaže da nam je potrebna vlada koja će uvjereno, bez ostatka biti posvećena ostvarenju strateškog evropskog cilja, stvaranju povoljnijeg ambijenta razvoj biznisa, za zaštitu i privlačenje novih domaćih i stranih investicija i za otvaranje novih radnih mjesta, za pravedniju socijalnu politiku i bolji život svih kategorija stanovništva…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 03.01.2022…00: 52…  MILO Đukanović: Vlada CG stvara politikanske iluzije… (foto, video)

MILO Đukanović je u novogodišnjoj poruci građanima kazao da je 2021. bila godina koju bi najradije zaboravili.

“Pamtićemo 2021. po tome što nije bila godina pregnuća ni posvećenosti vrijednostima na kojima je utemeljena savremena Crna Gora. Bila je to godina u kojoj je do kraja ogoljena nekompetentnost izvršne vlasti i neodgovornost parlamentarne većine, godina lutanja i improvizacija u ekonomiji, zdravstvu, prosvjeti, kulturi i drugim oblastima– što sve zajedno skupo košta crnogorsku državu i društvo…

Nažalost, i godina u kojoj je pandemija kovid-19, ostavljajući pogubne posledice po zdravlje ljudi, odnijela više od 1.700 života naših sugrađana. Pandemija korona virusa je pošast koja pogađa cijeli svijet. Ali su posledice pogubnije u Crnoj Gori prvenstveno zbog neodgovorne politike aktuelne vlasti. One bi bile još teže da je natčovječanskih napora naših zdravstvenih radnika i nemedicinskog osoblja, za šta im odajemo duboku zahvalnost i priznanje”, kaže Đukanović.

Čitaj još:   DRITAN Abazović nastavio velikosrpsku politiku koja ga je koštala povjerenja u parlamentu... (foto)

On ističe da se Crna Gora, ipak, oduprla svim udarima retrogradne politike i iznutra‘i spolja i vjeruje da su realna očekivanja da se obnovi državno-politička infrastruktura vlasti koja će predano raditi na prevazilaženju podjela u društvu, na daljim reformama i ispunjavanju obaveza iz evropske agende, što će ubrzati naš put ka članstvu u EU, osnažiti poziciju zemlje u NATO i učvrstiti kredibilitet pouzdanog susjeda, države koja doprinosi očuvanju regionalne stabilnosti.

“Vjerujemo da promjene u tom pravcu ponovo učiniti realnom perspektivu poboljšanja kvaliteta života ljudi, izgradnje svega i to boljeg zdravstvenog i obrazovnog sistema interesu očuvanja zdravlja nacije u datim okolnostima i sticanja novih znanja neophodnih za napredak svakog društva koje ide ukorak s vremenom…

Potrebna nam je vlada koja će uvjereno, bez ostatka biti posvećena ostvarenju strateškog evropskog cilja, stvaranju povoljnijeg ambijenta za razvoj biznisa, za zaštitu i privlačenje novih domaćih i stranih investicija i za otvaranje novih radnih mjesta, za pravedniju socijalnu politiku i bolji život svih kategorija stanovništva…

Moraće to biti i Vlada koja će se od prvog dana suočiti sa posledicama politikantskog stvaranja iluzija o bitnom unapređenju životnog standarda preko noći i koja će biti u stanju da makroekonomsku politiku države vaspostavi na temeljima realnog i odgovornog upravljanja”, ističe Đukanović.

Čitaj još:   Kako je najbogatija Srpkinja ostala bez ZADNJEG "cvonjka i groša": Rugala se bijedi i sirotinji, a onda joj je život uzvratio udarac... (foto, video)

On je svim građanima Crne Gore, dijaspori, predstavnicima u vojnim i diplomatskim misijama, svim našim ljudima gdje god da su, poželio dobro zdravlje, mir, slogu i napredak u Novoj godini, uz poruku: “Nek je vječna Crna Gora“.

izvor Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more