IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RADONČIĆ: MILORADE, ŠTO SI NERVOZAN AKO NISI KRIV…

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić reagirao je na izjave člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD- a Milorada Dodika protiv kojeg su jučer Sjedinjene Američke Države izrekle nove sankcije.

Dodik je, naime, na jučerašnjoj press konferenciji SNSD-a u negativnom kontekstu spomenuo i Radončića.

  • Milorade, što si nervozan ako nisi kriv. Na jučerašnjoj press konferenciji SNSD-a, nakon što su mu SAD zasluženo izrekle nove sankcije, Milorad Dodik me je pomenuo u negativnom kontekstu sa više respektabilnih ličnosti iz međunarodne zajednice. U tom smislu čast mi je da se nalazim u društvu osoba koje Dodik na najprizemniji način pokušava da satanizira.

    Mene je, dakle, napao pričom u kojoj sam ja glavni junak navodnih kriminalnih šema.

    Međutim, javnosti je poznato da sam ja pravosnažno oslobođen pred međunarodnim i domaćim pravosudnim institucijama od svih optužbi koje sada reciklira i Milorad Dodik.
  • Prvo pred međunarodnim tribunalom EULEX na Kosovu. U fer suđenju su potpuno odbačeni svi navodi optužnice koju je zastupao tužilac Endrju Hjuz.
  • Isto se dogodilo i pred Sudom BiH.
  • Iz današnjeg ugla, drago mi je da je upravo Hjuz bio glavni akter priče, jer je Nadzorno tijelo EULEX-a (HRRP) u predmetu br. 208-01, Odlukom o osnovanosti slučaja, a po žalbi mojih advokata, dodatno i definitivno utvrdilo da su tokom procesa zbog manipulacija medijima “dodatno prekršena moja ljudska prava zaštićena članom 8 Evropske konvencije o ljudskim pravima”.
  • Sada je nakon okončanog procesa, na redu moj odštetni ginansijski zahtjev koji je se mjeriti milionima eura. Slično se odnosi i na obeštećenje zbog neosnovanog pritvora u Sarajevu.
  • Znači, radi se o pravosudno adaktiranoj priči, koja je– što su javno priznali i pojedini akteri– montirana u vrhu SDA i podmetnuta međunarodnoj zajednici i domaćem pravosuđu.
  • Na kraju, moj savjet Miloradu Dodiku je da treba imati povjerenja u pravosudni sistem pod okriljem međunarodne zajednice ili na nivou Bosne i Hercegovine.
  • Ko nije kriv, nema razloga da bude nervozan– napisao je Radončić na Facebooku.
  • izvor: hajat.ba
Čitaj još:   NOVI PAZAR: Preventivno od sumnji na koronavirus pregledano 14 osoba... (foto)
DODIK PRITISNUT UZ ZID, KOMANDANT NATO ŠTABA MU PORUČILA…

Brigadni general Marti Bisel, komandant NATO štaba u Sarajevu, preuzela Read more