IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Građani pred Ambasadom Srbije, uputili jasnu poruku- “Dobro znamo šta se radi!” (foto)

Ispred Ambasade Republike Srbije u Sarajevu danas su održani mini protesti o organizaciji inicijative “Buđenje građana” …

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 09.01.2022… 14: 59 … SARAJEVO: Građani pred Ambasadom Srbije, uputili jasnu poruku- “Dobro znamo šta se radi!” (foto)

Okupljeni demonstranti su imali nekoliko pitanja za predstavnike srbijanske vlasti zbog političke krize koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu.

Također je zatraženo da Srbija, obustavi nametanje svog obrazovnog programa u predškolskim i školskim ustanovama na teritoriji entiteta RS, zatim da izmiri dugovanja prema državi BiH i opštinama Zvornik, Bratunac, Srebrenica i Višegrad, zbog korištenja hidropotencijala rijeke Drine, kao i da obustavi daljnju dogradnju hidrocentrala na Drini i izgradnju novih do potpisivanja Sporazuma o međudržavnim granicama BiH i Srbije ili odobrenja bh. institucija.

“Milorade, mi ćemo staviti tačku na tvoju politiku. Prešao si sve crvene linije. Nemojte nas učiti lijepim riječima, dobro znamo šta se radi. Ekstremno je šutjeti na zlo koje propagira Dodik i ekstremno je šutjeti na reakcije dijela međunarodne zajednice koja sve ovo odobrava”, kazao je medijima jedan od demonstranata.

Čitaj još:   SARAJEVO: Prava drama, zatekao provalu vozila, potegao pištolj na lopova... (foto)

Okupljeni su međunarodnu zajednicu proglasili kao jednog od glavnih krivaca za trenutno stanje u zemlji. Također, postavili su i određeni ultimatum.

“Ako do 1. marta međunarodni faktor ne zaustavi Dodika pozivamo građane da se okupimo u Sarajevu, ali i u Banjoj Luci pred institucijama RS- a”, poručeno je. 

izvor (SB)

SARAJEVO: Policija na terenu nakon dojava o bombama u osnovnim školama… (foto, video)

O slučajevima upoznato i Tužilaštvo Kantona Sarajevo, glasnogovornik MUP- a Read more

SARAJEVO: Teška noć na BISTRIKU više uhapšenih, pucanje u gradu… (foto)

U sarajevskom naselju Bistrik u večernjim satima predhodnog dana došlo Read more