IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIJELO POLJE: Situacija se usložnjava, registrovano… (foto)

U Bijelom Polju održan je 79. sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, na kom je razmatrana trenutna epidemiološka situacija…

BIJELO POLJE: Crna Gora, Crna Hronika, Vijesti, petak, 14.01.2022…11: 32… BIJELO POLJE: Situacija se usložnjava, registrovano… (foto)

Konstatovano je da prema podacima Instituta za javno zdravlje trenutno 855 aktivno zaraženih koronavirusom, dok je zabilježen i nagli porast broja zaraženih u periodu 02.-12. januar sa više od 600 slučaja infekcije.

IMGb9663d427848a1ad7f55a33f1c0a50c8V

Predstavnici zdravstvenih ustanova su članove Opštinskog tima informisali da je distribucija virusa Covid izrazito visoka i učestala, a po podacima kojima raspolažu prednjači Omikron soj, kao i da je veliki pritisak na zdravstvene ustanove primarnog nivoa od strane pacijenata sa sumnjom na Covid.

Doktorka Ifeta Erović je u ime Doma zdravlja Bijelo polje istakla da su osim redovnog snadbijevanja potrebne dodatne zalihe brzih testova, te da zbog visoke frekfencije Covid pacijenata terenski rad u ambulantama nije moguće organizovati svakodnevno. Ona je kazala da je Domu zdravlja za optimalnu organizaciju patronažne službe nephodno da se nabavi još jedno terensko vozilo.

Čitaj još:   DIREKTOR HUSEIN MEMIĆ DOBITNIK VELIKE NAGRADE ZADUŽBINE „RODOLJUB NIĆIFOROVIĆ“

Sa povećanim obimom posla se suočava i Sanitarna inspekcija UIP,  koji su imali pojačane aktivnosti sanitarnog nadzora u prethodnom periodu na GP Dobrakovo, kao i povećan obima posla na izradi rješenja o samoizolaciji koji je dodatno otežan i smanjenjem broja službenika– 2 sanitarna inspektora  su u samizolaciji.

izvor Kodex.me

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more